Winnaars van de dikke-bandenrace 2002

Op 25 juli 2024 wordt de vijftigste editie gehouden van Profronde Westland, voorheen de Wateringse Wielerdag. Net als vorig jaar heeft de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul een Wielerdagfoto uit het rijke oeuvre van fotograaf Peter van Raamsdonk gekozen als Foto van de maand juli.
De foto is gemaakt tijdens de Wielerdag van 2002 en toont de winnaars van de dikke-bandenrace. Opvallend is dat er twee winnaars van de eerste prijs zijn en van de tweede en derde prijs slechts één. Naast de kinderen staan drie dames met een mooie sjerp om: makelaar Rijnpoort, de Rabobank en Holland Scherming. Deze laatste dame is Miss Westland Klassement 2002.
Wie zijn de kinderen die zich in de prijzen hebben gefietst? Wie zijn de drie missen die ook op het podium staan? Hoe gaat het nu met ze? Op deze en nog veel andere vragen zoekt de Historische Vereniging een antwoord.
Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle personen als hulpmiddel bij het reageren. Tijdens het historisch spreekuur is de foto ook in een groter formaat te bekijken.

Reacties:
De eerste reactie is ontvangen van Lennard hofstede: Ik reageer met betrekking op de foto van de dikke banden race die jullie geplaatst hebben. Ik ben het jongetje wat eerste word.

De foto van juni 2024 – De 50.000e zwemmer is binnen!
De oplossing van de foto van mei liet niet lang op zich wachten. De gelukkige winnaar bleek Dennis Schoneveld te zijn die zelf een verslag instuurde van het feestelijke moment. Hij won een jaarabonnement. Zijn broertje Roy kreeg een 10-baden-kaart, net als het meisje dat vlak voor hen de kassa passeerde. Alleen de naam van de blonde dame van De Waterman is nog niet bekend. De foto is nog te zien op de website en Facebook.

Foto van de Maand
De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.
Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.

Maandelijks spreekuur
Het historisch spreekuur wordt gehouden op de eerste zaterdag van de maand. Op 6 juli en 3 augustus van 13.30 tot 16.30 uur is iedereen met interesse in of vragen over de geschiedenis van Kwintsheul en Wateringen welkom in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.