Foto van de maand november2022

Rennende Heulse meiden

Een typisch Heulse traditie is de Oranjeloop, die georganiseerd wordt door het Oranjecomité Kwintsheul. De foto van de maand november van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul neemt ons mee terug naar 1998.
Fotograaf Hans Smeele was bij de finish van de meidenrace waar de drie voorste meiden een flink gat hadden geslagen en de rest op achterstand hadden gezet.
Wie zijn deze stoere meiden die ? Wat is er van ze geworden? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de kinderen als hulpmiddel bij het reageren.
In 2023 vieren we een dubbel jubileum: 50 jaar HVWK en 100 jaar Oranjecomité Kwintsheul. Op 12 mei 2023 wordt er in de Kastanjehof een historisch café gehouden over en met het Oranjecomité.
Hiervoor worden nog oude foto’s gezocht van Heulse activiteiten, zoals de Oranjeloop, de Oranjefeesten en natuurlijk Koninginnedag. Foto's kunnen worden aangemeld per e-mail of tijdens het historisch spreekuur.
De eerste reacties zijn al ontvangen:
Laura Geers;
Amber Eekhout, Iris staat op de foto
Amber Eekhout; Laura Geers, Ja ik zag het. Ze gaat de Heulse geschiedenisboeken in.
Linda Geers; Is nummer 1 niet Inge Verbeek?
Tessa Aalbregt-Mooiman; Roy Mooiman jij kent ze wel? 2 Iris Eekhout 3 Nicole Duijnisveld en volgens mij is 5 Kim Kobus
Tessa Aalbregt-Mooiman; Nr. 1 is Debbie Enthoven?
Jeanet Duijnisveld; Tessa dat klopt.
Tessa Aalbregt-Mooiman; Jeanet Duijnisveld Ohja de naam Debbie schoot meteen te binnen, maar ik wist de rest niet.
Cees Eekhout; Nr. 2 is Iris Eekhout, dochter van Loek Eekhout, anderen zijn Nr. 3 Nicole Duinisveld dochter van Paul Duinisveld en …Duinisveld-Vis en Nr. 1 Debbie Enthoven.
Peggy Krijger;  Nr. 3. Nicole had ik ook herkend!
Via WhatsApp kregen we ook nog een reactie binnen:
In een chat vroeg Chris aan Erik Verbeek of Nr 1 zijn zus zou kunnen zijn maar na navraag was Erik van mening dat Nr 1 toch de oudste van Enthoven is.