Foto van de maand augustus 2022

De opening van de Kyckdoos

Naast basisschool De Kyckert staat het gebouw De Kyckdoos. Het lijkt een gewoon deel van de brede school, maar daar was het eigenlijk helemaal niet voor bedoeld. Toen het Hervormde verenigingsgebouw De Wingerd aan de Kerklaan werd afgebroken, zat Wateringen zonder toneelzaal. De gemeente bouwde daarom een vervangende zaal die feestelijk werd geopend door de burgemeester.
De Foto van de maand augustus van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul toont burgemeester Van den Bos omringd door kinderen bij de opening in 2000. Ze kijken allemaal opzij. Waarschijnlijk staat daar iemand een speech te houden. De foto is gemaakt door de lokale fotograaf Peter van Raamsdonk.
Wie zijn de kinderen die zich om de burgemeester hebben geschaard? Zaten ze destijds op De Kyckert of bij een toneelvereniging? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de personen als hulpmiddel bij het reageren.

De eerste reactie via Facebook zijn binnen.
Renate Vlieger-Castens: Joost van Hagen nummer 9?
Hanna Prins-van Westenbrugge: Laura Moonen ben jij nummer 4 of is het Danielle ?
Saskia Moonen: 3 Stefano Gardien 4 Laura Moonen
Stefano Gardien: Saskia Moonen Hahaha klopt dat ben ik !
Saskia Moonen: 12 Nick Jetten ?
Saskia Moonen: Stefano Gardien ze zoeken je
Soraya Wijn: Maxine Harland ben jij niet toevallig nummer 5?
Maxine Harland: Soraya Wijn hihi ja dat klopt! Samen met Nick Jetten (12) mochten we zingen bij de opening!
Soraya Wijn: Maxine Harland haha super leuk!!
Lida Middendorp Laat ons per mail weten: No. 13 op de foto (de jongen met de rode trui) is mijn petekind Richard Middendorp.
> Destijds was hij één van de allereerste leerlingen van De Kijckert, na opening van deze school. Richard is van 07-01-1971.
Ans laat ons via een mail weten: Nr. 12 is Nick Jetten, mijn zoon. En wij denken: Nr. 5 Maxine Harland, Nr. 4 Laura Moonen, Nr. 3 Ricardo Gardien, Nr. 7 Marjolein Olsthoorn (achternaam is een gok), Nr. 10 Denise Verbraeken.

De foto van juli 2022 – Racen bij het Heulse Oranjefeest
Van de foto van de racende kinderen en het publiek op de achtergrond is maar een persoon met zekerheid herkend. Over een andere is er nog twijfel. Meer reacties zijn er niet gekomen. De foto is nog te bekijken op de website en Facebook in de hoop dat er meer namen bekend worden.

Foto van de Maand
De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.
Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.