Foto van de maand juni 2023

Verdedig en Loop Op!

Vanaf het begin van de jaren vijftig was de R.K. Voelbalvereniging Verdedig en Loop Op gevestigd aan de Harry Hoekstraat. Voor die tijd en ook vanaf 1971 was en is Velo gevestigd aan de Noordweg. Bij de nieuwe velden werd een clubgebouw met kleedkamers gebouwd dat later bekend zou worden als De Eendenburcht.
De Foto van de maand juni van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul blikt terug op de rijke Velo-geschiedenis. Een van de elftallen staat in het gelid op het veld om voor de wedstrijd op de foto te gaan. Het is een opvallend kiekje omdat de mannen niet recht van voren gefotografeerd zijn, maar schuin van opzij.
Volgens de beschrijving die bij deze recent opgedoken foto zat, moet deze gemaakt zijn op het nieuwe veld, dus ergens in de jaren vijftig. Op het enorme terrein achter de mannen staan tegenwoordig de huizen van De Hoornbloem, De Meibloem, Rozemarijn en Harry Hoekstraat. Wie zijn deze elf mannen?
Wanneer is de foto gemaakt? Wat is er van ze geworden? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail foto@hvwk.nl of Facebook www.facebook.com/hvwateringen. Tijdens het historisch spreekuur is de foto ook te bekijken.

Reacties:
Yvonne Jutte: Ons viel het op dat de mannen allemaal een shirt dragen met een hartje. Misschien is het een gelegenheidselftal.
Jan van der Horst: Nr.1. Nol Lipman, Nr.4 Theo v. d. Meer, Nr.5 Henk v. d. Ende, Nr.6 Piet Tangel, Nr.7 ? Franken, Nr.9 ?. Goes. De andere ken ik niet.
Nic Vis: Nr.1 Nol Lipman Nr.3 Leo Duivesteijn Nr.4 Theo van der Meer Nr.5  H van der Ende Nr.6 Piet Tangel.
Piet van der Zanden: Nummer 8 Rein van der Zanden
Bep van Dijk: Nr 1 Nol Lipman, nr 2 Piet Jutte, nr 3 Leo Duivestijn, nr 4. Theo vd Meer, nr 5. Henk vd Ende, nr 6. Piet Tangel, nr.7 Aad Franke, nr8. Rein vd Zande, nr9. ?vd Goes, nr 10.Piet vd Helm, nr 11. Piet vd Dijk.
Daarmee zijn alle namen bekend.
Theo van der Meer: Herinnerde zich deze foto. Dit was een wedstrijd van het jeugdelftal van Velo om de Bisschopsbeker van Bisdom Haarlem in Lisse. We speelden in shirts van het Bisdom; allemaal hetzelfde maar in kleur verschillend. Waarom het hart op het shirt zat weet ik niet meer. Maar we wonnen wel. En het zal zo rond 1948 zijn geweest.
En we weten welke gebeurtenis het was.

De foto van mei 2023 – Koninginnedag in Kwintsheul
Op foto van vorige maand was een optocht te zien in Kwintsheul tijdens Koninginnedag ergens in de jaren tachtig. Vooral de mensen vooraan werden herkend, waaronder de families Boom, Van den Burg en Kok. Er staan nog veel meer mensen op de foto en daarom is de foto nog te bekijken op de website en Facebook. De hoop is dat ook alle andere namen bekend worden.

Foto van de Maand
De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen . Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.
Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl . Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.