Foto van de maand december 2022

Ferme jongens, stoere knapen

Aan het eind van het jaar zijn er in onze gemeente veel verenigingen die oliebollen verkopen om daarmee een extra centje te verdienen voor de clubkas. In onze dorpen zijn het de Scouts en de Zeeverkenners die hun best doen om zo veel mogelijk oliebollen te slijten aan de bevolking. Om hun goede werk onder de aandacht te brengen laat de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul een foto zien van scouts uit 1971.
Op de foto zien we elf stoere zeeverkenners uit Wateringen en Kwintsheul, verkleed als echte zeerovers. Hoewel, er zit ook nog een indiaan bij. Die hoort waarschijnlijk bij de wigwam die op de achtergrond te zien is. Rond 1971 waren deze speeltentjes een enorme rage.
De foto is waarschijnlijk ergens langs de Gantel gemaakt, want daar lagen toen de boten van de Zeeverkenners. Twee jaar later verhuisde het hele spul naar een romneyloods aan de Zwet in Kwintsheul.

Wie zijn deze elf ferme jongens? Wat is er van ze geworden? Waar is de foto gemaakt? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de jongens als hulpmiddel bij het reageren.

De eerste reacties zijn snel binnen:
Ben van Leeuwen (zoon van + Bea van Leeuwen) mailde ons: Leuk om een foto te zien waar ik zelf op sta. (“Ferme jongens, stoere knapen”) Echter, het jaartal klopt niet; in 1971 was ik 2 jaar oud.. 😉 Het moet 1980 zijn geweest, het eerste jaar dat ik bij de Zeeverkenners in Kwintsheul zat. Ik ben de jongen rechtsonder, Ben (toen nog Benny) van Leeuwen.
Verder herken ik nog 2 anderen, Rob Bastiaannet (staand, 4e van rechts) en Wilfred Scheffers (linksonder). Zij zaten bij mij in de ‘bak’ (zo noemden wij de boot en bemanning waar je bij hoorde), de 210 (ons zeilnummer) ofwel de ‘Haaien’.

De andere namen weet ik niet zeker meer. Hopelijk kunnen jullie hier wat mee.
Peter Barendse reageerde ook en liet weten dat de foto van het zeeverkenners kamp Biesbosch 1981 was en gaf ons de volgende namen:
1: Wilfred Scheffers 2: gezicht bekend maar naam niet. 3: idem. 4: Marco Zwinkels. 5: Marcel van der Zanden. 6: Geert van de Zande (helaas overleden). 7: Bas Verhoog. 8: Rob Bastiaannet. 9: Marcel van Bergenhenegouwen ( zoon koster). 10: ?? Beekman (zoon aannemer Langewateringkade). 11: Paul Grootscholten