Foto van de maand juni 2021

Sint Gregorius vijftig jaar jong

Op 5 juni 2021 werden allerlei beperkingen opgeheven die vanwege de coronapandemie werden ingesteld. Onder andere de muziekverenigingen mochten weer gaan repeteren. Een goede reden voor de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul om eens een muzikale foto uit de collectie te halen.

In 1977 vierde de Heulse harmonie Sint Gregorius het vijftigjarig bestaan. Een van de activiteiten was een optocht door het dorp. Op de foto zien we zeven jongetjes die duidelijk voor de muziek uitlopen. Ze hebben houten borden bij zich met de tekst ’50 jaar St. Gregorius’. Voor de gelegenheid hebben ze ook allemaal een uniform aan: een geel overhemd met een zwarte broek. Ze dragen en zwarte stropdas en gele sokken.

Wie zijn deze Heulse jongens die door het dorp marcheren? Wanneer in 1977 is deze foto gemaakt en in welke straat? Welke feestelijkheden waren er nog meer dat jaar? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle jongens als hulpmiddel bij het reageren.

Reacties op foto van de maand juni 2021.
Fam R ter Schegget: Wij denken dat het de grutto of leeuwerik is in Kwintsheul
Saskia Zaat: De jongens liepen in Plein 1957. Is Raymond Zwirs nr. 5? Susan van der Wansem Wanda ?
Wanda Zwirs Susan van der Wansem ja klopt ��
Susan van der Wansem: Toen ie nog lief en schattig was ����
Willy Middelburg: Nr 4 is Rob van der Meer
John van der Valk: Dennis Jansen had vroeger al geluksnummer 7 ��
Laura van Lier: Marcel van Lier ken jij nog mensen op de foto?
Daphne Voskamp: Josca Kortekaas kijk voor Frank of ton
Josca Kortekaas: Daphne Voskamp zijn net wat jonger allemaal.