Actualiteiten

 • Historisch spreekuur in de Kaaskelder van de Hofboerderij
  Het spreekuur op de eerste zaterdag van de maand gaat tot nader order niet door in verband met de coronamaatregelen. Er is wel de mogelijkheid om een afspraak te maken via e-mail info@hvwk.nl of via telefoon 0174 296 210.

 

 • Tentoonstelling Leendert Scheltema in het Westlands Museum
  In samenwerking met het Westlands Museum is een expositie gemaakt over de Wateringse schilder Leendert Scheltema.De expositie is te bezichtigen in het Westlands Museum. De opening vindt plaats op 31 juli 2021 en de tentoonstelling loopt door tot 2 januari 2022.

 

 • Algemene Ledenvergadering
  Deze vindt plaats op donderdag 14 oktober en start om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in de Sint Josephkerk, ingang Dr. Schaepmanstraat, Wateringen. Het belangrijkste punt op de agenda is de wijziging van de statuten. Er zijn twee voorname wijzigingen. 1) noodzakelijke aanpassingen in verband met de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). 2) Het officieel maken van onze naam ‘Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul’.
  De vast te stellen statuten kunt u hier bekijken. Ook de notulen van de jaarvergadering 2020 kunt u hier inzien. Beide zijn ook in te zien bij Chris Batist op afspraak (06-27083052).

 

 • Lezing: Het werk van architect Jan van Vliet
  Aansluitend op de algemene ledenvergadering (zie boven) wordt een lezing verzorgd door Piet van der Valk.
  Architect Johannes (Jan) van Vliet is geboren in 1900 in het in 1834 gebouwde ‘Huize Vlietlust’ aan de Vliet in Leidschendam. Jan volgde zijn bouwkundige praktijkopleiding aan de Mathesiusschool te Leiden. Zijn agrarische achtergrond en praktische inslag zijn herkenbaar in zijn ontwerpen. Hij tekende veel woonhuizen voor tuinders in Veur, Stompwijk, in de Bollenstreek en ook in het Westland. In 1928 verbouwde Van Vliet zijn geboortehuis Vlietlust gedeeltelijk tot architectenbureau. Van Vliets ontwerpen waren expressionistisch, waarbij hij duidelijk had gekeken naar het werk van nieuwe Haagse School-architecten.
  Zowel leden en niet-leden zijn van harte welkom en de entree is gratis.

 

 • Tentoonstelling: Vrijheid geef je door
  In de maand november is elke zaterdag en zondag tussen 13.30 en 16.30 uur de tentoonstelling ‘Vrijheid geef je door’ te bewonderen in de Hofboerderij. Vorig jaar konden we ‘75 jaar vrijheid’ niet vieren door corona. Dit jaar zijn we blij dat we deze tentoonstelling kunnen presenteren. Naast de expositie komt er ook een aparte lezingavond op 11 november en een filmavond op 19 november, beide over de Tweede Wereldoorlog en beide in de Hofboerderij. Informatie hierover volgt.

 

 • Historische dorpswandeling Wateringen
  De historische vereniging heeft op verzoek van Vitis Welzijn Wateringen een historische dorpswandeling samengesteld van 4,3 kilometer. U vindt deze wandeling hier, vanwaar u hem kunt downloaden of printen.

Activiteiten in de regio

Voor activiteiten in de regio kunt u terecht op de site van Westland Cultuurweb.