Actualiteiten

 • Historisch spreekuur in de Kaaskelder van de Hofboerderij
  Het spreekuur op de eerste zaterdag van de maand gaat tot nader order niet door in verband met de coronamaatregelen. Er is wel de mogelijkheid om een afspraak te maken via e-mail info@hvwk.nl of via telefoon 0174 296 210.
 • Tentoonstelling Leendert Scheltema in het Westlands Museum
  In samenwerking met het Westlands Museum is een expositie gemaakt over de Wateringse schilder Leendert Scheltema.De expositie is te bezichtigen in het Westlands Museum. De opening vindt plaats op 31 juli 2021 en de tentoonstelling loopt door tot 2 januari 2022.
 • Tentoonstelling: 75 jaar vrijheid 2.0
  Van 30 oktober tot en met 21 november is elke zaterdag en zondag tussen 13.30 en 16.30 uur de tentoonstelling ’75 jaar vrijheid 2.0’ te bewonderen in de Hofboerderij. Vorig jaar konden we ‘75 jaar vrijheid’ niet vieren door corona. Dit jaar zijn we blij dat we deze tentoonstelling wel kunnen presenteren en op 19 november is er nog een filmmiddag over de Tweede Wereldoorlog in de Hofboerderij.
  De filmmiddag op 19 november vangt aan om14.00 uur. Zaal open: 13.30 uur, entree € 7.50 incl. koffie/ thee en 1 consumptie. Locatie: De Hofboerderij, Hoflaan 1, Wateringen.
  U kunt reserveren per e-mail: Via: filmhuiswateringen@gmail.com met daarin de volgende gegevens: naam, telefoonnummer, aantal kaarten te vermelden. U krijgt daarna zo spoedig mogelijk bericht of uw kaarten zijn gereserveerd of dat de filmvoorstelling is uitverkocht.
 • Woensdagavond 17 november 2021 vertelt Jan Willem van den Beukel in de Hofboerderij aan de hand van ruim honderd verrassende en bijzondere foto’s over de bezetting en bevrijding van het Westland.
 • Dorpsfeest Kwintsheul.
  Op zaterdag 18 december wordt het jaarlijkse dorpsfeest in Kwintsheul gehouden. Er is ons gevraagd om mee te werken aan dit evenement dat onder andere wordt opgeluisterd door muziekvereniging Sint Gregorius. Onze vereniging zal in de Kastanjehof een diaserie draaien met historische foto’s van het dorp Kwintsheul.Historische dorpswandeling Wateringen
  De historische vereniging heeft op verzoek van Vitis Welzijn Wateringen een historische dorpswandeling samengesteld van 4,3 kilometer. U vindt deze wandeling hier, vanwaar u hem kunt downloaden of printen.

Activiteiten in de regio

Voor activiteiten in de regio kunt u terecht op de site van Westland Cultuurweb.