Foto van de maand april 2022

Heulse leerlingen op leeftijd

De Foto van de maand april van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul neemt ons mee terug naar Kwintsheul.
Er is niet veel van deze foto bekend, maar waarschijnlijk is het een reünie van leerlingen van de Andreasschool ergens in de jaren zeventig. Oorspronkelijk hebben de kinderen, gezien hun leeftijd op de foto, in de periode 1930-1935 op school gezeten.
De Andreasschool was vroeger, in ieder geval toen deze mensen daar zaten, een jongensschool. De dames op de foto zijn misschien echtgenotes. Een gecombineerde reünie met de Theresia van Avilaschool is natuurlijk ook een mogelijkheid.
De zesendertig mannen en vrouwen zouden allemaal bekende Heulenaren moeten zijn. Misschien wonen er nog kinderen en kleinkinderen in het dorp.
Wie zijn de reünisten die op deze foto staan? Waar en wanneer is de foto gemaakt? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de mannen en vrouwen als hulpmiddel bij het reageren.
Reacties:
Tilly Bol
meldt ons: Op de eerste rij 2e van rechts (Nr. 6) is in ieder geval mijn vader: Aad Bol en eerste rij 2e van links (Nr. 2) Henk Zwinkels.
Marian Raaphorst meldt ons: Op deze foto herken ik Nr. 16, mijn oom Jan Raaphorst.
Sjako meldt ons: Nr. 3: Theodorus van der Zande, Nr. 15: Siem Ruigrok en Nr. 21: Piet van Ooijen.
Arie Storm laat ons weten: Nr. 14 is Wim Berendse. heeft later gewoond in de Gele Meerbloem nummer 20 in Wateringen. Was gehuwd en het gezin had meerdere kinderen en hij was lokaal links politiek actief en verzorgde tot op latere leeftijd belastingaangiften voor mensen van de vakbond.
Quirien Van der Meer meldt vervolgens: Nr.1 van der Knaap Nr.2 Henk Zwinkels Nr.3 van der Zande Nr.6 Jan Bol Nr.7 Nol Zuiderwijk (cafe) Nr. 11 van der Knaap (kolenboer) Nr.14 Gerard Barendse Nr.15 Siem Ruigrok Nr.21 Piet van Ooien
Deze mensen herkende ik maar de meeste voornamen zijn me ontschoten.
Anita Enthoven meldt: Ik herken gelijk mijn vader Nic Enthoven. Dat is Nr. 19 op de foto.
Ada Janssen-Scholtes stuurde ons de volgende mail: Op de foto van de maand april “Heulse leerlingen op leeftijd” denk ik bij nummer 8 mijn tante te herkennen. Zij is de zus van mijn vader en heet Margaretha Scholtes ( voor ons tante Gré). Zij woonde als kind aan de Hoenderparklaan en is later verhuisd naar Poeldijk. Haar man (Kees van de Bogaert) kwam uit Brabant, daarom kan het heel goed zijn dat dit een gecombineerde reünie betreft met de Theresia van Avilaschool. Haar man staat in ieder geval niet op de foto.
Mariëtte Troost- van der Scheer Mailde ons: Graag wil ik reageren op de foto van april 2022. Meneer nummer 2 is volgens mij een Zwinkels (Frans?) Mevrouw 32 is Mien van den Berg-van der Scheer. Zij is Heulde en geboren in 1922. Haar man staat niet op de foto, maar die heeft volgens mij ook niet in Kwintsheul op school gezeten.
Fred Berendse: Ik was deze foto al helemaal vergeten. Als ik me goed herinner is het een foto van een reünie van leerlingen van de St. Andreasschool in Kwintsheul. De foto zal in de voormalige Kastanjehof genomen zijn.
Van Lydia Vis vernemen we: Nr. 13 is Jeanne Verbeek – Buijs
Els van der Knaap meldt ons: Nummer 23 is dhr. Leo Zwinkels.
Petra Barendse laat weten: De dame met nr 20 is Agaath Kuijpers, van de melkboer. Ze was een tante van mij.
Ton Jansen meld in augustus dat Nr. 19 aad van Gaalen is, maar we hebben ook een melding gekregen dat van Anita Enthoven dat het haar vader Nic is
Via Facebook zijn vele reacties binnen gekomen mede daardoor zijn op dit moment de volgende namen bekend:
Deze namen zijn nu bekend.
1. Piet van der Knaap 2. Henk Zwinkels 3. Theo van der Zande  4. Annie v Zeijl ( getrouwd met Kees Tetteroo)  5. Theo Verbraeken  6. Aad Bol  7. Nol Zuijderwijk 8. Margaretha Scholtes 10. Piet Noordermeer 11. Piet van der Knaap 13. Jeanne Verbeek – Buijs 14. Wim Berendse  15. Siem Ruigrok  16. Jan Raaphorst  19. Nic Enthoven of Aad van Gaalen??   20. Agaath Kuijpers  21. Piet van Ooijen  23. Leo Zwinkels  24. Nelly v.d. Valk Eekhout  25. Jan Vis. 26. Bets Grootscholten v d Knaap  28. Tante Greet van Vliet  32. Mien van den Berg-van der Scheer 34. Corrie Ten Have – Damen