Foto van de maand maart 2023

Modeshow in de swinging sixties
De camera van de Foto van de maand maart van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul staat in verenigingsgebouw de Wingerd aan de Kerklaan. In deze zaal wordt een modeshow gehouden, zo te zien aan het eind van de jaren zestig. Op de catwalk staat een model in een zeer modieuze mini, gadegeslagen door een zaal vol Wateringse dames
Aan de andere kant van de catwalk zitten nog eens zoveel dames, maar hier zijn er drieëndertig redelijk goed te zien. Het is een parade van blote benen op de eerste rij, er wordt gerookt en de boel is versierd met witte en gekleurde anjers. De foto ademt helemaal de sfeer van de late jaren zestig.
Wanneer werd deze modeshow gehouden? Wie was de organisator? Was dat een bedrijf of een organisatie als het Katholiek Vrouwengilde? Wie is het model en welke dames zitten er in het publiek? Wat is er van ze geworden? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de mannen als hulpmiddel bij het reageren. Tijdens het historisch spreekuur is de complete foto te bekijken.

Reacties op de foto:
Joke Vredeveld: Nr. 9 dat ben ik, Joke Jutte, Nr. 8 is mijn moeder, Annie Jutte, Nr. 7 is onze buurvrouw, mevr. Van Leeuwen.
Ik had al die jaren een foto uit de krant bewaard waar meer informatie bij staat. Dit was in 1969. De mannequins waren van het Delfts Modehuis en het was georganiseerd door het RK-vrouwengilde in Wateringen.
Janine Schouwstra-Hartman: Joke Vredeveld wat leuk om zo iets te hebben
Yvonne Jutte: Joke Vredeveld ik zag het gelijk! Niets veranderd.
Aad Cobie Holtkamp: Ja Ammy, Ik heb ze herkend. Annie Jutte en Mw. van Leeuwen, de dochters Jutte herken ik niet echt
Quirien van der Meer: Nr 10 is volgens mijn Lenie van Adrichem-Bentvelzen en Nr 11 haar zus Toos Zwinkels bentvelzen
Hennie Helleman: Ik herken wel nummer 24 op de foto, een vriendin van mijn moeder Nel Hofstede-Duijvestijn, die op de Noordweg gewoond heeft. Volgens Thijs is nr 18 zijn tante Klazien Schrader-Helleman en nr 17 dochter Joke Schrader.
Corry van der Goes: ik laat weten dat ik een aantal mensen te herkennen bij de modeshow in De Wingerd, inclusief mezelf. Ik kom graag op 1 april naar de Kaaskelder om de originele foto te bekijken. Ik ben de jongedame met haar benen languit naar voren en zit tussen mevrouw Kooter en haar dochter Corrie Kooter. Ik herken mevrouw Jutte en haar dochter met de witte kniekousen op de eerste rij en mevrouw Hersbach helemaal links op de achterste rij. Mijn naam is Corry Hoogstraten, toen woonachtig in de Juliana straat en dochter van politieagent Geert Hoogstraten.

De foto van februari 2023 – Afscheid van de Domisolletjes
In februari stond het Heulse kinderkoor de Domisolletjes van de Andreaskerk centraal. Het koor ging in 2002 op de foto en van de 28 zangertjes zijn er 26 herkend. De foto is nog te bekijken op de website en Facebook in de hoop dat de laatste twee namen bekend worden.

Foto van de Maand
De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.
Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.