Foto van de maand juli 2021

De toneelrollen op school zijn omgedraaid

De zomervakantie komt eraan en dat betekent zeker zes weken geen school. Aan het eind van het schooljaar is er nog een mooie traditie die al zeker decennia lang teruggaat: de eindmusical. Leerlingen van groep acht, vroeger de zesde klas, voeren voor troste ouders en grootouders een musical op.
Soms worden de rollen omgedraaid zoals op de foto voor de maand juli van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul te zien is. Dit keer voeren vijftien leraren en leraressen van de Pieter van der Plasschool een toneelstuk op en ze zijn verkleed als sprookjesfiguren. Naast de gebruikelijke prinses, heks en toverfee zien we ook de Gelaarsde Kat en een politieagent.
Van deze foto is verder helemaal niets bekend. Wie zijn deze docenten? Wanneer is de foto genomen? Welk toneelstuk werd er opgevoerd? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle leraren en leraressen als hulpmiddel bij het reageren.

Marjolein Korving-van Dreven vond het leuk haar vader ineens te zien op deze foto. De gelegenheid is 75 jaar Pieter van der Plasschool en het toneelstuk heette: Wie gelooft er nog in sprookjes. Ze weet alle namen nog.

Sari van Rossum denkt dat de foto is gemaakt tijdens kamp van groep 8. De leraren voerden dan vaak een toneelstuk op.
Ed de Bruijne (nummer 14) geeft aan dat het ter gelegenheid was van het schooljubileum en niet tijdens het schoolkamp. De foto is gemaakt in de Wingerd. Ed speelde Hans en weerwolf.
Debby Middelburg geeft aan dat het om het 90-jarig schooljubileum gaat. Ze bevestigt dat de foto in de Wingerd is genomen. Ook Debby kent iedereen op de foto.
Josje Fikkert denkt Marijke Molenaar te herkennen.
Christine Bosma complimenteert Debby Middelburg met haar goede geheugen en bevestigt dat Marijke Molenaar op de foto staat.
Ook Marlies van Bourgondiën maakt Debby Middelburg haar complimenten. Zij denkt ook dat het om het 90-jarig en niet om het eerder vermeldde 75-jarig jubileum gaat. Ze denkt zelfs nog een koffiemok van die gelegenheid te hebben.
Bij Hanna Prins-van Westenbrugge kwamen er ook spontaan een paar namen boven.

Helaas hebben we nog geen datum, maar de locatie en de gelegenheid zijn bekend. Zo ook alle namen, alhoewel Carla van Noordwijk ook Carla Schenkel genoemd wordt (nummer 2). Wellicht zijn dit haar meisjesnaam en de naam van haar man.

1 Corry Bornebroek  2 Carla van Noordwijk of Carla Schenkel  3 Christine Doornheim  4 Pedro Huisman  5 Anneke Aaldring  6 Beitske Bosker  7 Hetty van Brakel  8 Marijke Molenaar  9 Kees van Dreven  10 Monique Hazewinkel  11 Roel de Boer  12 Anneke van Veller  13 Nelette Schoonen  14 Ed de Bruijne  15 Johan Boer (regisseur)

Foto van de maand juni 2021 – Sint Gregorius vijftig jaar jong
Op 5 juni 2021 werden allerlei beperkingen opgeheven die vanwege de coronapandemie werden ingesteld. Onder andere de muziekverenigingen mochten weer gaan repeteren. Een goede reden voor de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul om eens een muzikale foto uit de collectie te halen.

Foto van de Maand
De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.
Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.