Foto van de maand juni 2022

Het eerste volleybalteam van VELO

Vijftig jaar geleden werd VELO Volleybal opgericht. De nieuwe sporthal aan de Noordweg die in 1971 was geopend, bood ruimte aan nieuwe sporten waar in het oude gebouw aan de Harry Hoekstraat, nu de Eendenburcht, geen plaats voor was.
Op de Foto van de maand juni van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul zien we het eerste herenteam van VELO Volleybal in 1973. Dit waren de spelers van het eerste uur. Er staan negen spelers op de foto en waarschijnlijk de trainer. Een van de spelers vooraan houdt een bos bloemen vast.
Wat was de reden voor het maken van deze foto? Was er zojuist een kampioenschap behaald of een wedstrijd gewonnen? Kreeg je daar in die tijd alleen bloemen voor? Wie zijn deze sportieve mannen? Hoe is hun volleybalcarrière gelopen?
Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de spelers als hulpmiddel bij het reageren.

Reacties:
Ardi Schoep(nr 9)
meld ons: Als voormalig speler van dit team is dit voor mij een zeer bekende foto. De betreffende foto stamt uit mei 1974. Het is de weergave van Velo 1, seizoen 1973-1974 en de promotie van dit team van 3e naar 2e districtsklasse van de NeVoBo. De foto is genomen in sporthal de Buitenhof in Delft nadat wij AV ’40 met 0-3 hadden verslagen. De reden dat we maar één bosje bloemen kregen was gelegen in het feit dat wij wel promoveerden, als tweede in de competitie, maar geen kampioen werden.
Inmiddels heeft Peter Olsthoorn alle spelers al bekend gemaakt. Dit team was een zeer leuk team. De nr 7 , Nico van den Abbeele was onze spelverdeler en motor van het team. De immer goedlachse en positieve Nico was binnen en buiten het veld de drijvende kracht. Nr 1, Herman van der Meulen wist als uitstekende trainer ons naar deze promotie te brengen. Hij trainde ook de andere Wateringse volleybalclub, Oikos, en van daaruit nam hij Ed van der Schoor(nr 2) mee om ons te helpen. Dat pakte prima uit. Niet veel later is Ed weer naar zijn oude vereniging terug gegaan. Een mooie tijd, en heel veel goede herinneringen.

Peter Olsthoorn Vermelde alle namen van het volleybalteam van Velo op Facebook; 1. is de trainer Herman van der Meulen. 2 Ed van der Schoor. 3 Louis Jacobs. 4 Cees Zwinkels. 5 Wim Smits. 6 Ton Quist. (op dat moment geblesseerd) 7 Nico van der Abbeele. 8 Ton Romeijn. 9 Ardi Schoep. 10 Peter Postma.