Foto van de maand oktober 2021

Afzwemmen in de Waterman

Dit jaar was niet het beste seizoen voor het Wateringse zwembad De Waterman, maar wel een van de belangrijkste. Na veel jaren van besluiteloosheid hakte de gemeente Westland de knoop door en stelde geld beschikbaar voor een grote opknapbeurt voor het bad en de technische installaties. Het zwembad werd aangelegd in de crisisjaren dertig als werkverschaffingsproject en bestaat inmiddels al
bijna negentig jaar.
Uit de collectie van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul komt deze maand een foto uit de rijke geschiedenis van De Waterman. We zien een deel van het afzwemmen van een groep dames in 1977. Zij gaan binnen enkele ogenblikken gekleed te water, een van de opdrachten voor het A-diploma.


Wie zijn deze negen dames, twee instructeurs en het kleumende jongetje die langs de kant van het bad staan? Hebben de dames hun diploma gehaald? Wat is er van ze geworden? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de dames en de jongen als hulpmiddel bij het reageren.

Deze foto leverde wel wat reacties op, maar vrijwel geen namen. We weten dat Riet Bom Nr.10 erop staat en ook oma en Marian Nr.4. En nog Peter Roessen als koukleumende jongen Nr.11. Daar moeten we het mee doen.. Meer reacties zijn dus nog welkom. De foto is nog te zien op de website en Facebook.