Foto van de maand april 2021

De Foto van de maand april kreeg de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul een paar weken geleden. Het is een mooie foto uit 1945 waarop vijf Wateringse dames staan. In het midden staat nr. 3 Catrien van der Hoeven. Zij werd geboren in de Herenstraat als dochter van Dorus van der Hoeven en Catharina van Leeuwen. Het echtpaar kreeg veertien kinderen waarvan er twee, een tweeling, heel jong overleden. Aan het begin van de oorlog verhuisde het gezin naar de Kerklaan.

De vriendinnen van Catrien van der Hoeven

Kitty van der Hoeven met vriendinnenDe ouders van Catrien overleden al vroeg. Vader in 1935 en moeder in 1945, nog voor het einde van de oorlog. Een paar jaar nadat Catrien op de foto ging met haar vriendinnen, trouwde ze met Joop van der Zanden uit Delft. Ze noemde zich vanaf dat moment Kitty van der Hoeven. Ze kregen vier kinderen. In 2002 overleed Kitty, ze is bijna 82 jaar oud geworden.

De reacties zijn binnen en hierdoor zijn nu al alle namen bekend.

  • Yvonne Kruijswijk reageerde dat nr. 3 haar moeder was. De foto is van haar afkomstig, maar ze kende de vriendinnen op de foto niet.
  • Joke Zwinkels herkende in nr. 1 haar moeder Riet Arkesteijn, die getrouwd was met Theo Hoogervorst. Zij is op 96-jarige leeftijd overleden en woonde als kind in de Julianastraat en later in Poeldijk.
    Joke Zwinkels heeft hierna de rest ook uitgezocht. Nr. 4 is Grar Badoux-Arkesteijn, de zus van haar moeder, welke in Den Haag en later weer in Wateringen ging wonen en overleed toen zij 95 jaar was. Nr. 2 is Riet Vermaesen-Reijgersberg, die later in Voorburg woonde en nr. 5 is haar zus Corry van Noort-Reijgersberg. Zij is geëmigreerd naar Australië. Helaas zijn alle vijf overleden.
  • Ben van den Bergen herkende ook van links naar rechts Riet Arkesteijn, Riet Reijgersberg, zijn tante Catrien van Hoeven, Grard Arkesteijn en Corrie Reijgersberg.

De foto van maart 2021 – In maart toonde de foto een elftal van de familie Zonneveld bij een voetbaltoernooi in 1986. Alle namen van de mannen op de foto zijn bekend en na te lezen op de website. Er zijn nog meer foto’s van dit voetbaltoernooi in de collectie en mensen die in 1986 hebben meegedaan kunnen zich melden om de foto’s op afspraak te bekijken.

Bekijk ook de actuele foto van de maand en stuur uw reactie naar foto@hvwk.nl