Foto van de maand september 2021

Plofklas op de Mariaschool

De scholen zijn weer begonnen, zo stond recent te lezen op grote spandoeken door het hele land. Een goede aanleiding voor de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul om weer eens een mooie klassenfoto uit de collectie te halen.
De camera staat gericht op een klas met maar liefst 34 meiden van de Mariaschool aan de Julialaan. Op deze plek vinden we nu de Bakkershof. Aan de zijkant staat één leraar die deze flinke groep in bedwang moest houden. De foto is afkomstig van Yvonne Jutte en volgens de beschrijving moet dit het jaar 1969 zijn.
In die tijd waren er in Wateringen nog aparte meisjes- en jongensscholen voor de katholieke kinderen. De meisjes zaten op de Mariaschool en de jongens op de Jozefschool aan de Herenstraat. Anno 2021 wordt bij dertig leerlingen al gesproken over een plofklas en wordt er alles aan gedaan om kleinere klassen te krijgen. Eind jaren zestig waren klassen van meer dan dertig kinderen heel gewoon.

Reacties op foto van de maand september 2021.
Anita van Holsteijn: Nr 21 Anita van Holsteijn
Jolanda Gardien:
2 Els van Meurs, 4 Thecla Smit, 6 Jaqueline Kouwenhoven, 7 Elly Broch, 9 Carla van der Zalm, 10 Yvonne Jutte, 11 Marenka Arkesteijn, 12 Conny Dekkers, 13 Therese van der Knaap, 14 Lucia Bom, 15 Sonja Boudri, 18 Wilma van Ruijven, 20 Elly van Gaalen, 25 Els Vijverberg(?), 27
Ingrid van der Goes, 28 Kitty van Zuylen, 29 Els Zwinkels, 30 Els Hoogervorst, 31 Rianne van Wingerden, 32 José Röst, 33 Lidwien Duijndam, 34 Judy van der Voorde, 35 meester Driessen Jolanda Gardien
Nr 1 Jolanda van der Meer (ben ik zelf), 16, Mirjam Gardien.
Annemiek van Marrewijk: Carla van der Knaap leuke foto��
Marian Middendorp: Nr.8 Marian Onings. Leuk om weer eens deze foto hier terug te zien!
Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul: Zijn Marian Onings en Marian Middendorp dezelfde persoon?
Wilma van der Zanden- van Ruijven: Ik wil Heel graag nummers aanvullen. Leuk om de foto weer terug te zien
2. Sylvia van Meurs
3. Margret van Vliet (achternaam zeker, voornaam lichte twijfel)
8. Marianne Onings
11. Maremka Arketesteijn (voornaam was niet goed geschreven)
21. Anita van Holsteijn
23. Marijke Zwinkels
25. Yvonne Duynisveld