Foto van de maand september 2022

Kinderen van De Hummelhof in zwart-wit (Foutje het zijn leden van gymvereniging DSV)

Tot de brand van 2012 zat peuterspeelzaal en kinderopvang De Hummelhof in De Vang aan de Lange Spruit. Nadat het pand weer was opgeknapt, kwam De Hummelhof niet meer terug. Enige tijd geleden kreeg de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul een doos met foto’s van de voormalige leiding. Een van die foto’s is gekozen tot Foto van de maand september. We zien dertien geschminkte kinderen en een begeleider die op een grasveld staan. De kinderen, allemaal meisjes, dragen een zwart-wit jurkje. Op hun gezicht is een grote traan getekend. Moesten ze Pierrot voorstellen? Was dit voor een optreden? Een feestmiddag? Zomaar voor de lol?
Wie zijn de kinderen en de begeleider op de foto? Waar en wanneer is de foto gemaakt? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail foto@hvwk.nl of Facebookwww.facebook.com/hvwateringen.

Reacties:
Marije Berendse: Dit is denk een foto van gymvereniging DVS (voordat het samenging met ONA en vervolgens Devona werd) Nr. 1 ben ik en Nr. 6 is volgens mij Lucia, Nr.11 is dacht ik Joris Hoeboer (de trainer) Dit zal bij een demonstratie geweest zijn. Zelf zat ik niet op de hummelhof en we waren toen ook geen peuters meer. We moesten inderdaad pierrot voorstellen.
Yvon Peters: Nr 12 Eveline Peters? Ik heb het even naar haar gestuurd om na te vragen.
Eveline Peters: Yvon ja dat klopt!
Margit Sterk: Marije Berendse is nummer 10 Nathalie van den Beemt!
Marije Berendse: Margit Sterk oeh dat vind ik lastig zeggen. Maar zou zomaar kunnen.
Eveline Peters: Ik denk dat je gelijk hebt Marije..! Ik ben nummer 12
Bayram Priscilla: Patty Kuipers dat ben jij toch nr 4? Ingrid Boeters kan jij Patty raggen ? Ingrid Boeters
Marco Dofferhoff: Hierbij enkele namen van de foto van de hummelhof. ik denk niet dat ze met naam en toenaam genoemd willen worden. 3: Mendel Grim (Mariaschool) 8: Joyce Holierhoek (Mariaschool) 14: Nikki (Danique) Verheij (Mariaschool)

De foto van augustus 2022 – De opening van De Kyckdoos
Er kwamen veel reacties binnen op de foto van de kinderen en de burgemeester bij de opening van De Kyckdoos in 2000. Van de zestien kinderen zijn er zeven herkend. Volgens een van de toenmalige kinderen was het de opening van De Kyckert zelf en zongen ze: “Een nieuwe school, een nieuwe Kyckert, een onvergetelijk moment. In het begin misschien wel wat onwennig, maar na een weekje ben je heus wel weer gewend.” De foto is nog te bekijken op de website en Facebook in de hoop dat er meer namen bekend worden.

Foto van de Maand
De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.
Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.