Foto van de maand juli 2022

Racen bij het Heulse Oranjefeest

Na twee jaar stilstand gaan de feestweken in de dorpen weer door als vanouds. In Kwintsheul is onlangs de Oranjeloop gehouden, maar het grote feest is pas volgend jaar als het Oranjecomité Kwintsheul honderd jaar bestaat. Tegelijkertijd viert de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul de vijftigste verjaardag met een jaarrond activiteitenprogramma.

Om alvast in de feeststemming te komen is de Foto van de maand van juli er een van het Oranjefeest uit 1998, gemaakt door Hans Smeele. We zien twee kinderen racen in een soort kartwagentjes. Op de achtergrond staat een groepje Heulenaren die op een enkele na weinig aandacht voor de racewedstijd hebben. De locatie is hoogstwaarschijnlijk het veldje aan de Kievit.

Wie zijn er zo fanatiek aan het racen? Wie staan er op de achtergrond toe te kijken? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail naar foto@hvwk.nl of Facebook www.facebook.com/hvwateringen. Voor een speciaal historisch café in 2023 is HVWK op zoek naar nog meer foto’s van Heulse feesten. Iedereen die foto’s heeft en die wil laten scannen, kan zich nu al melden via foto@hvwk.nl.

Er zijn enkele reactie via facebook ontvangen op de foto Racen bij het Heulse oranjefeest:
Jamie Van Diermen meld: Nr. 13 is Margo van Eendenburg-Vis, maar Margo denkt dat het haar tweelingzus is, zij is het in elk geval niet.
Bas Otten: Nr. 2 is Dylan de Haas en dat wordt bevestigd door Mitchel de Haas.

De foto van juni 2022 – Het eerste volleybalteam van VELO
Het complete orkest van De Phoenix met 53 personen was niet het volledige orkest. Slechts een deel van het orkest en de drumband toonde de nieuwe uniformen ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan in 1998. Er kwamen ontzettend veel reacties op de foto en op zes na zijn alle namen bekend. De foto is nog te bekijken op de website en Facebook om de laatste namen te achterhalen en natuurlijk ook om herinneringen op te halen.

Foto van de Maand
De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.
Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.