Foto van de maand december 2021

Een stel makke Heulse lammetjes

Sinterklaas is vertrokken en iedereen maakt zich op voor Kerstmis. Dit feest wordt door alle maatregelen ook dit jaar weer op een beperkte manier gevierd. Zelfs de kerken overwegen hun diensten aan te passen. Daarom kijkt de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul met de Foto van de maand december terug naar de kerstviering in de Heulse Andreaskerk in 2007. Fotograaf Hans Smeele maakte een foto van een stel als lammetjes verklede kinderen tijdens het ‘kindje wiegen’.

De zingende lammetjes maakten deel uit van het kinderkoor van de Andreaskerk. Het koor had een heel kersttoneelstuk ingestudeerd. Ook op de achtergrond zijn kinderen te zien. Wie zijn deze kinderen? Wat zongen ze daar? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de kinderen als hulpmiddel bij het reageren.

Reacties
Op deze foto van het kinderkoor van de Andreaskerk uit 2007 is slechts één reactie gekomen, weinig voor een foto van slechts veertien jaar oud.
Renate Zuiderwijk heeft gemeld dat zij nr. 5 is en Nr 12 waarschijnlijk haar zus Bridget.
De foto is nog te zien op de website en Facebook.