Foto van de maand augustus 2021

Languit in het gras bij Waterpop

Weer gaat er een jaar voorbij zonder Waterpop, het gezelligste popfestival van Nederland dat het dorp Wateringen al meer dan veertig jaar op de kaart zet. De organisatie zit niet stil, maar werkt aan een prachtige tweedaagse jubileumeditie in 2022.

Dit jaar blikken we terug naar de editie van 1981 met een foto uit de collectie van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul, gemaakt door fotograaf Peter van Raamsdonk. De vierde Waterpop had voor het eerst een echte presentator: Ricky Hogendorp, zanger van Frozen Frog. Ongeveer 7.000 bezoekers zagen optredens van The Pack, Toontje Lager, Flavium, Mark Foggo, Harry Muskee Gang en Innersleeve.

Vanaf het begin waren er speciale activiteiten voor kinderen waarbij het schminken altijd favoriet was. Peter van Raamsdonk nam veertig jaar geleden de perfecte Waterpopfoto met drie beschilderde kinderen op het gras van het Hofpark. Kinderen die nu toch ook al tegen de vijftig moeten lopen.

Wie zijn deze drie kinderen bij Waterpop in 1981? Wat is er van ze geworden? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de kinderen als hulpmiddel bij het reageren.

Deze reacties kwamen binnen op facebook:
Mark Jutte laat weten: 2. Jan Huijser 3. Marco Vijverberg.
Patricia van Ooyen meld: dat 1 Robbert Reijgersberg is.
Linda Alff-Zonneveld bevestigd: Jan haal je er zo tussenuit.
Richard Helleman meld: 1 Rob 2 Jan 3 Marco.
Angela de Gier (huijser) zegt: Die middelste is mijn broertje.
Marco Vijverberg meld op facebook “Klopt. Wat waren wij toen al zo lief…..”

Dus het zijn: 1 Robbert Reijgersberg, 2 Jan Huijser en 3 Marco Vijverberg