Foto van de maand mei 2021

De families Volkering en Akerboom

Familie Volkering en AkerboomIn de fotocollectie van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul zitten vele duizenden opnames. Af en toe duikt er ineens een op uit een mapje of album dat al jaren niet is ingezien. De foto van de maand mei is er zo een.

Het bijschrift bij de foto is ‘de families Volkering en Akerboom’, verder niets. Het zijn twee gezinnen die samen op stap zijn naar een of andere uitspanning. Zestien man sterk is de club die ergens op de dag op de foto gaan. Hoewel de glazen leeg zijn, wordt er niet veel gelachen. De dame midden vooraan lijkt wel ongeïnteresseerd met een elastiekje te spelen.

De uitspanning heeft een wc voor ‘heeren’ en dames, maar ook een ijzeren ring aan een touw en iets wat op een touwladder lijkt. Zelfs de vloerbedekking ziet er een beetje vreemd uit.

Zijn dit de families Akerboom en Vollering? Wat zijn de namen van deze zestien mensen? Waar en wanneer is de foto gemaakt? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle personen als hulpmiddel bij het reageren.

Gelukkig zijn er al een aantal reacties binnen

  • Nel Volkering wist de namen van nr. 8 Ben Volkering, nr. 11 Corrie Volkering-Van der Kleij, nr. 12 Kees Volkering, nr. 13 Marie Volkering later getrouwd met Jaap de Jong, nr. 7 Jaap Volkering en nr. 1 is volgens haar een jongen van Dekkers. Nel dacht dat de foto genomen is in 1929 of 1930.
  • Esther Volkering vond de foto leuk en had die gelijk aan haar vader laten zien die alle namenn noemde die Nel Volkering ook genoemd had. Maar meer ook niet.
  • Richard van der Zalm herkende op de foto Willeke Volkering en Jantine van Meerten, maar noemde geen nummers.
  • Frans Jansen herkent zijn ouders op de foto als nummer 9 en 10. Dat zijn Anna Jansen van Dijk en Quirinus Jansen.

Foto van de april 2021 – De vriendinnen van Catrien van der Hoeven
De foto met Catrien van der Hoeven en haar vier vriendinnen is opgelost. Naast Catrien staan Riet en Grar Arkesteijn en Corry en Riet Reijgersberg. De foto is nog te zien op de website en Facebook.

Foto van de Maand
De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.
Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.