Foto van de maand februari 2021

Feestelijke escorte voor pastoor Warnink

Foto uit het fotoboek van het 40 jarig priesterfeest van Hendricus Warnink in 1942 uit het archief van de Sint Andreas parochie in Kwintsheul

Henricus Warnink kwam in 1930 als pastoor naar de St. Andreaskerk in Kwintsheul, na eerder te hebben gediend in Schiedam en Achthuizen. Vanaf 1902 was hij priester en dat betekende dat in 1942 zijn 40-jarig jubileum werd gevierd. In Kwintsheul werd, ondanks de oorlog, feestgevierd. Het feest begon met een optocht waarvan de start bij de Rusthoek in Wateringen lag. Via Kerklaan, Plein en Heulweg ging de optocht naar de Heulse kerk. De koets met de pastoor werd voorafgegaan door een flinke groep mannen op versierde fietsen. Een deel van de groep zien we op de foto van de maand februari van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul. De fietsers staan te wachten op de Kerklaan, schuin tegenover de Rusthoek. Op de achtergrond zien we de winkels van kruidenier De Spar, huishoudelijke artikelen De Goeij en slager Van der Horst. Op de achtergrond staan wat mensen toe te kijken, waaronder slechts één dame. Wie zijn al deze Heulse mannen met versierde fietsen?

  • Petra Barendse herkende haar vader Cor Eekhout met zijn hoofd door de bloemenkrans nr. 7, geboren 18-12-1920, overleden 25-8-19. En volgens haar is nr. 2 Henk Zwinkels.
  • Piet Eekhout herkende ook  nr. 2 als een Zwinkels en nr. 7 als Cor Eekhout. Mogelijk noemde hij nr. 9 een van der Knaap.
  • Ria Verbeek – Van Holsteijn herkende ook haar vader nr. 9 Piet van Holstein (zo schreef je toen zijn naam) en ernaast nr. 10 zijn broer, Siem van Holstein. Verder herkende ze nr. 2 Henk Zwinkels en nr. 3 een Eekhout.
  • Johan van der Knaap herkende zijn drie broers op de foto, namelijk nr. 9 Jan van der Knaap, nr. 10 Wim van der Knaap en nr. 12 André van der Knaap en verder ook nr. 2 Henk Zwinkels en nr. 4 Nol van Steekelenburg.

Zie hier de foto van januari 2021 – Schaatsen op de Lange Watering. Wij openden het jaar met een mooie foto van een bevroren Lange Watering die begin jaren negentig bleek te zijn gemaakt. De vier schaatsers op de voorgrond waren de familie Bom. De schaatsers op de achtergrond zijn nog niet herkend.

Bekijk ook de actuele foto van de maand en stuur uw reactie naar foto@hvwk.nl