Foto van de maand mei 2022

Een compleet orkest op het bordes

Koningsdag 2022 startte op het moment dat drie blazers van De Phoenix op de omloop van de toren van de Hervormde Kerk stonden en het dorp wakker maakten. Niet veel later leidde de harmonievereniging de optocht van kinderen met versierde fietsen van de St. Jan de Doper kerk naar het Hofpark. Ook bij Dodenherdenking is de harmonie onmisbaar. Voor acht uur wordt het signaal taptoe geblazen en na de twee minuten stilte volgen het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus. Al bijna honderd jaar is De Phoenix een vaste kracht in het Wateringse verenigingsleven.
Als voorschot op het jubileum van volgend jaar toont de Foto van de maand mei van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul het complete orkest op het bordes van het gemeentehuis aan de Dorpskade. Fotograaf Peter van Raamsdonk kreeg het voor elkaar om 53 muzikanten in vol ornaat te vereeuwigen. Waarschijnlijk is de foto rond het jaar 2000 gemaakt. Wat was de reden voor het maken van deze foto? Waren er net nieuwe uniformen aangeschaft? Of was het voor het 75-jarig bestaan in 1998? Natuurlijk worden ook de namen van de muzikanten gezocht. Wie zijn deze 53 Wateringers? Opvallend detail is dat er één niet in uniform is en stiekem tussen de andere orkestleden gekropen is.

De foto van april 2022 – Heulse leerlingen op leeftijd
Er zijn veel Heulenaren herkend op de foto, met natuurlijk allemaal bekende Heulse achternamen. Het lijkt er op dat het een reünie is van de Andreasschool en de Theresia van Avilaschool, maar echt zeker is het nog niet. Ook de datum van de foto is nog niet bekend.. De foto is nog te bekijken op de website en Facebook.

Foto van de Maand
De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.
Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.