Foto van de maand juni 2024

De 50.000e zwemmer is binnen!

Halverwege 2024 ziet het terrein van zwembad De Waterman er compleet verwoest uit. De verbouwing van het bad en de installaties is in volle gang en daarbij blijft geen vierkante meter grond ongeroerd. In 2025 moet het zwembad weer opengaan.
Met de Foto van de maand juni van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul gaan we dertig jaar terug in de tijd, naar de zomer van 1994. Fotograaf Peter van Raamsdonk schoot op een mooie dag in juli of augustus een plaatje van de Wateringse sportwethouder Jan Kleyberg die de 50.000e bezoeker van het seizoen in het zonnetje zette.
Het zwembad was eigendom van de gemeente en het was een goede Wateringse traditie dat elk seizoen deze mijlpaal werd gevierd. De jongen rechts op de foto is de gelukkige. Hij ontvangt een envelop met inhoud van de wethouder en heeft al een T-shirt van De Waterman gekregen.
De andere drie kunnen heel goed de rest van de familie zijn. Wie was in 1994 de 50.000e bezoeker van het zwembad? Op welke dag was het? Wat zat er in de envelop? Wie zijn de andere bezoekers op de foto? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle personen als hulpmiddel bij het reageren. Tijdens het historisch spreekuur is de foto ook in een groter formaat te bekijken.
Reacties:
Dennis Schoneveld
reageert zeer snel.
Via via kreeg ik het artikel “De 50.000e zwemmer is binnen!” te zien en de foto herken ik nog als de dag van gister.
De exacte dag zou ik niet meer weten maar voor de rest kan ik alle vragen in het artikel beantwoorden.
Van de 4 personen op de foto met een waterman-shirt waren de beide jongens en het meisje (wat tussen hen in staat) de gelukkige van een prijs.
De lange blonde dame was een medewerkster van de Waterman.
In de enveloppe zat een zwembad abonnement voor het volgende seizoen en voor de andere 2, die bezoeker 49.999 & 50.001 waren, was er een 10-rittenkaart.
En dan de belangrijkste vraag, wie waren deze mensen?
Het meisje is Nanda van Dijk, de linker jongen is Roy Schoneveld en de 50.000e bezoeker was ikzelf, Dennis Schoneveld.
Ik meen mij ook te kunnen herinneren dat ik bij de ingang Nanda nog voor liet gaan omdat ik op mijn broertje wilde wachten, zo zie je maar dat iemand voor laten gaan in de rij toch nog wel eens goed uit kan pakken.
Volgens mij heb je zo een goed beeld gekregen van deze foto maar als je er meer van wil weten dan kan je me uiteraard mailen.
Jan Kleijberg (voormalig wethouder van Wateringen) is de persoon die de prijzen uitreikt. Van de blonde ontbreekt nu nog de naam.

De foto van mei 2024 – De boefjes van Wateringen
De acht boefjes die de foto van mei sierden leverden een hoop reacties op. Het duurde dan ook niet lang of alle namen waren bekend. De groepsfoto is gemaakt in 1958 of 1959 in de winkel van Joop Loch aan de Kerklaan. Er kwamen nog veel meer leuke herinneringen boven. De foto is nog te zien op de website en Facebook en meer herinneringen zijn welkom.

Foto van de Maand
De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.
Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.

Maandelijks spreekuur
Het historisch spreekuur wordt gehouden op de eerste zaterdag van de maand. Op 1 juni en 6 juli van 13.30 tot 16.30 uur is iedereen met interesse in of vragen over de geschiedenis van Kwintsheul en Wateringen welkom in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.