Foto van de maand januari 2021

De foto van de maand januari 2021 was van fotograaf Hans Smeele. Tegen de achtergrond van de oude fruit- en groenteveiling aan de Bovendijk zien we een schaatser in volle vaart en een stilstaande. Langs de kant bindt een vader bij zijn dochtertje de schaatsen onder en even verderop zien we iemand die een kind voorttrekt op een slee. Er zijn weer diverse reacties binnengekomen.

IJspret op de Lange Wateringkade Kwintsheul

IJspret Lange Watering Kwintsheul

  • Door de reacties van Jolanda Zwinkels-Bom, Carla Heusschen-Bom, Monique Bom-Meyer en Jack van der Knaap weten we dat het een familiefoto is. Nr. 3 is de oudste, namelijk Jan Bom, die woonde aan de Kerkstraat 33 Kwintsheul en getrouwd was met Toos Bom-Van der Knaap. Hij staat de veters vast te maken van nr. 4 zijn kleindochter Annabel Zwinkels, een dochter van Dick Zwinkels en Jolanda Zwinkels-Bom. De foto is gemaakt voor hun huis Lange Wateringkade no. 10.  Als no. 2 komt Monique Meyer aan schaatsen. Zij trouwde later met no. 1 Hans Bom, die een zoon was van Jan Bom. De kinderen van Jan en Toos zijn: Carla Heusschens-Bom, Hans Bom en Jolanda Zwinkels-Bom.  Jack van der Knaap is een neef van moeder’s kant. Zijn vader werd geboren in het huis Lange Wateringkade 10.
  • De foto is van begin jaren negentig gemaakt. Door oplettende speurders werd dat duidelijk op basis van de caravan- en de automodellen en natuurlijk de leeftijd van Annabel.
  • Over de schuiten op de foto is ook informatie binnen gekomen. Vooraan ligt het schip ‘Fiat Voluntas’ (uw wil geschiede) gebouwd bij van Beveren te Zoeterwoude in 1932 met een lengte van19.07 mtr, breedte 2.81 mtr, diepgang 0.9 mtr, -motor Industrie no.806 type1 IB4 18pk, en sinds 1988 in bezit van Nico Olierhoek.
  • Achterin ligt het schip ‘De Antonia’ die al jaren in bezit was van de schippersfamilie eerst Jan Zuiderwijk senior en later Jan junior. De Antonia is recent verkocht aan Jan en Johan van den Bos uit Naaldwijk.

Zie hier de foto van december 2020 – De euro komt eraan! De laatste foto van 2020 bracht ons naar Koninginnedag 2001 waar een groep van zestien kinderen en volwassenen verkleed waren om de euro te verwelkomen. Door één reactie zijn alle mensen op de foto bekend.

Bekijk ook de actuele foto van de maand en stuur uw reactie naar foto@hvwk.nl