Archief hoofdpagina

Foto mei 2020

Kamerplanten in een druivenkasDe Foto van de maand mei van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul is echt een mysterie. Hij zit al tientallen jaren in de collectie, maar waar de foto vandaan komt en wie we zien, is onbekend.

De foto is gemaakt in een druivenkas, een echte Westlandse locatie. De druiven zijn voor een deel volgroeid, maar het is goed mogelijk dat er nog druk gekrent wordt in de kas omdat er ook een ladder te zien is. Twee dames en vier heren poseren voor de fotograaf. Zijn dit de tuinder, zijn vrouw en het personeel of is het allemaal familie?

Wat niet vaak op een foto te zien is: kamerplanten. Vooraan staan een krulvaren en een clivia miniata (Sint-Jozefsbloem).

Aangezien we niets weten van deze foto zijn er genoeg vragen. Wie zijn deze mensen? Waar en wanneer is de foto gemaakt? Waarom staan er kamerplanten in een druivenkas?
Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle personen als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van april 2020 - Een koninklijke kaartclub
Twee gezinnen die meeliepen in de optocht van Koninginnedag 2004 als Kaartclub De Dobbeltjes stonden op de foto. Er waren twee reacties waardoor we weten dat het om de families Witjes en Van der Wilk moet gaan. Helaas weten we nog de precieze namen van de tien mensen. De foto is nog te zien op de website en Facebook en wij hopen op meer informatie.

Maandelijks spreekuur
Vanwege de crisis is het historisch spreekuur tot nader bericht afgelast. Wij hopen over een tijdje weer op de eerste zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur gasten te verwelkomen in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.