Archief hoofdpagina

Foto april 2020

Een koninklijke kaartclubKoningsdag 2020 is afgelast, niet alleen in Wateringen en Kwintsheul maar in heel Nederland. In deze bijzondere tijd moeten we de verjaardag van het staatshoofd thuis vieren op gepaste afstand en dat terwijl Koningsdag een mooie reden is om buiten met het hele dorp feest te vieren. Maar gelukkig hebben we bij de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul de foto's nog.

Uit het ruime oeuvre van fotograaf Peter van Raamsdonk komt deze foto van Koninginnedag 2004, gemaakt op het Plein. In de feestelijke optocht liep een groep van zes kinderen en vier volwassenen mee die verkleed waren als Kaartclub De "Dobbeltjes". Een mooi tafereel dat natuurlijk de aandacht trok van onze fotograaf.

De vraag van deze maand is natuurlijk: wie zijn deze tien leden van Kaartclub De Dobbeltjes? Hebben ze nog een prijs gewonnen met hun kostuums? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle Dobbeltjes als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van maart 2020 - Lange haren en korte broekjes
Acht langharige mannen van Quintus Volleybal stonden op de foto. Inmiddels kennen we hun namen en weten we dat de foto van 14 juni 1976 is toen deze dappere mannen een succesvolle poging deden om het wereldduurrecord volleybal te verbeteren. Ze slaagden met 26 uur en 12 minuten zuivere speeltijd. Meer herinneringen zijn nog steeds welkom. De foto is nog te zien op de website en Facebook.

Maandelijks spreekuur
Vanwege de crisis is het historisch spreekuur van 4 april en 2 mei afgelast. Wij hopen op zaterdag 6 juni van 13.30 tot 16.30 uur weer gasten te verwelkomen in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.
Van: Ed Schooneman
Verzonden: zaterdag 28 maart 2020 14:36
Aan: foto@hvwk.nl
Onderwerp: Re: Foto van de maand april 2020


Op de foto staat rechts Hans Witjes en geheel links zijn vrouw Bianca Witjes. Tevens staan hun drie kinderen er op.

De ander dame is mevrouw van der Wilk.

Verstuurd vanaf mijn iPad

Ed Schooneman