Archief hoofdpagina

Foto maart 2020

Lange haren en korte broekjesKwintsheul vierde onlangs uitbundig het kampioenschap in de eredivisie van de heren van Quintus Handbal. Dit is een mooie aanleiding om eens een blik te werpen op een ander Heuls team: Quintus Volleybal. Deze tak van de sportvereniging is opgericht in 1971 en op de Foto van de maand maart zien we een van de teams uit die tijd.

Met de lange haren en de korte broekjes van de mannen zitten we meteen in de jaren zeventig, waar lang haar in de mode was, van de Kabouters in Amsterdam tot het Oranje-elftal bij het WK in 1974. En bij korte sportbroekjes denken we gelijk aan scheidsrechter Frans Derks die door die kleding een van de bekendste scheidsrechters van Nederland werd.

Het team bestaat uit acht mannen die in de sporthal op de foto zijn gegaan. Er is nog net een reclamebord van een drogisterij te zien, waarbij de naam Verbraeken als eerste te binnen schiet.

De vraag van deze maand is vrij simpel: wie zijn deze acht mannen in het volleybalteam van Quintus? Wanneer is de foto gemaakt? Welke successen hebben ze bereikt? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle mannen als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van februari 2020 - Twaalf jubilerende Hofdames
De twaalf jubilerende Hofdames voor de Hofboerderij werden vrij snel herkend, wat te verwachten was met al die vele honderden kinderen die ze onder hun hoede hebben gehad. Ook hebben we geleerd dat de foto uit 1985 is. We hopen op meer herinneringen aan de Hofdames en daarom is de foto nog te zien op de website en Facebook.

Maandelijks spreekuur
De foto's kunnen natuurlijk ook in het echt worden bekeken tijdens het maandelijkse historisch spreekuur op de eerste zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur. Dit spreekuur is bedoeld voor iedereen met vragen over of interesse in de lokale geschiedenis. De volgende spreekuren zijn op zaterdag 7 maart en 4 april in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.

Op 2-3-2020 om 00:02 schreef Leo Van Koppen:

De foto is genomen in de gymzaal aan de Raaphorst in Kwintsheul. De reden, de geslaagde poging om het wereldduurrecord volleybal te verbeteren. Daarin zijn ze geslaagd met een tijd van 26u en 36 min zuivere speeltijd.
Op de foto staan, staand vlnr
Hans Hageraats, Hans Duyndam, Wim van Luyk, Theo Noordermeer.
Zittend vlnr Jan Verhey, Harry van Doorn, Andre van Paassen, Rinus Koene.

Overigens was dit een gelegenheidsteam, bestaande uit H1 en H2 en de toenmalige trainer.
De foto is denk ik gemaakt denk op 14 juni 1976.

Hopelijk is mijn geheugen en nog voldoende nauwkeurig.

Vriendelijke groet

Leo van Koppen