Archief hoofdpagina

Foto februari 2020

Twaalf jubilerende HofdamesDe Foto van de maand februari is pas sinds december 2019 in het bezit van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul. Een van de bezoekers van het historisch spreekuur bracht een stapeltje leuke foto's mee waar deze gelijk in opviel.

We zien twaalf echte Hofdames bijeen voor de Hofboerderij in het Hofpark, het historische hart van Wateringen. Het bord maakt in een klap duidelijk wat hier aan de hand is: het tienjarig bestaan van het jeugdwerk van de Hofdames in de Hofboerderij. In de fotocollectie zit een foto uit 1973 met daarop knutselende kinderen, dus deze jubileumfoto zou uit 1983 moeten zijn. De activiteiten begonnen in de Hofwoning zelf, maar werden na de restauratie van de Hofboerderij en de stallen verplaatst naar de Middenhof waar de Hofdames nog steeds zijn gevestigd.

Behalve het knutselen voor kinderen op de woensdagmiddag, geven de Hofdames diverse creatieve cursussen. Ook is er ruimte voor klaverjassen en wordt er meegewerkt aan de Kindervakantiespelen en andere activiteiten in het Hofpark. Voor hun bijdrage aan het Wateringse culturele leven kregen zij van de gemeente Wateringen de Cultuurprijs toegekend.

De vraag van deze maand is eenvoudig: welke twaalf Hofdames zien we op de foto? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle dames als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van januari 2020 - 25 gelukkige Heulse jaren
Op de foto met het 25-jarig bruidspaar Jo en Sien Vis-Knijnenburg is slechts een reactie met namen gekomen. De inzender heeft het over een mogelijke herkenning, dus er is nog twijfel. We hopen op meer reacties en daarom is de foto nog te zien op de website en Facebook.


Maandelijks spreekuur
De foto's kunnen natuurlijk ook in het echt worden bekeken tijdens het maandelijkse historisch spreekuur op de eerste zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur. Dit spreekuur is bedoeld voor iedereen met vragen over of interesse in de lokale geschiedenis. De volgende spreekuren zijn op zaterdag 1 februari en 7 maart in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.
Reactie op www.westlanders.nu


Halllo , ik herken alle dames die er op staan.
nr 1 Mw van Heijningen ( Sjaan)
nr 2 Mw Vis ( Truus)
nr 3 Mw van Hagen ( Bep )
nr 4 Mw van Veen (Riet)
nr 5 Mw van de Berg (Corrie)
nr 6 Mw Vogels ( Rina)
nr 7 MW van Niel ( Suus )
nr 8 Mw Stolker ( Alie)
nr 9 Mw Krijger ( Truus)
nr 10 Mw Damen ( Jeanne )
Nr 11 deze noemde we gewoon bij voornaam Netty ( ik dacht Zwirs )
woont in Wateringen
nr 12 Mw Persoon (Corrie)

Er zijn nog 6 dames die Wateringen wonen . Helaas zijn de anderen overleden.
Ik ben de kleindochter van Mw.Persoon en ik ben opgegroeid met de hofboerderij en de vakantiespelen vanaf 1973.
Ik ben zelf nog werkzaam in de club van de Vakantiespelen en de Speeltuinbestuur
In het Speeltuinbestuur hebben ook altijd wel leden van de Hofdames gezeten of hun partners .

Groetjes Miranda Bron
Onder links is mw Krijger, mw Damen, derde weet ik niet. Daarna mw Persoon.
Boven vanaf links 1 is mw van Heiningen. 3 is mw van Hagen.. 5 is mw. Vd Berg. 7 is mw van Niel. En 8 mw Stolker
door Hélène Kater