Archief hoofdpagina

Foto januari 2020

25 gelukkige Heulse jarenDe Foto van de maand januari, die het vijftiende jaar van het zoeken naar namen inluidt, komt uit de eigen collectie van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul.

Voor de verandering weten we wel welk gezin er op de foto is gegaan en wanneer. We zien het gezin van Jo Vis en Sien Knijnenburg bij de viering van hun vijfentwintigste trouwdag in oktober 1963. Het gezin woonde in Kwintsheul waar vader tuinder was, eerst in de buurt van de Markuslaan, later aan De Driesprong.

Vader en moeder zijn duidelijk te herkennen, maar er staan nog twaalf kinderen Vis op de foto. Wat zijn de namen van deze kinderen? Hoe oud zijn ze? Wat is er van ze geworden?

Waar is de foto gemaakt? We zien een bos anjers met een kaartje eraan en op de achtergrond aan de muur een Mariabeeldje met een bloem ervoor. Is dit de huiskamer van de familie of was het feest in een Heuls zaaltje?

Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle heren als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van december 2019 - In de zon met een biertje
Fietsenmaker Leo van Kester die met zoons en personeel voor zijn winkel een bietje drinkt werd veelvuldig herkend, net als drie van de vier anderen. Slechts een naam is nog niet boven water gekomen: die van de jongen links op de foto. Misschien komt die nog en daarom is de foto nog te zien op de website en Facebook.

Maandelijks spreekuur
De foto's kunnen natuurlijk ook in het echt worden bekeken tijdens het maandelijkse historisch spreekuur op de eerste zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur. Dit spreekuur is bedoeld voor iedereen met vragen over of interesse in de lokale geschiedenis. De volgende spreekuren zijn op zaterdag 4 januari en 1 februari in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.
From: Annie Gerritse
Sent: Saturday, December 21, 2019 12:07 PM
To: foto@hvwk.nl

Dat is de familieA vis uit de pastoor vinkestein straat
-----Oorspronkelijk bericht-----
From: richard
Sent: Friday, December 27, 2019 10:56 AM
To: foto@hvwk.nl
Subject: reactie op foto 25 gelukkige Heulse jaren

beste,

hierbij de mogelijke herkenning:

1 RICA / RIA
2 RIEN
3 TREES
4 JOOP
5 LAUW
6 CLAZIEN
7 JOU / JAN
8 COCK
9 TRIX
11 PEET
12 PAULIN
14 TON

ik dacht dat Joop en Peet Vis een aannemingsbedrijf in sla snijden en
poten e.d. hadden.

en Ton Vis een aannemer bouw was.

Met vriendelijke groet,

Richard van Wingerden


Hallo, de namen die zijn gegeven kloppen volgens mij wel. De reactie dat het de fam A Vis uit de Pastoor Vinkesteijnstraat is klopt niet. Het is fam Jo Vis van de Driesprong. Het gezin had meerdere kinderen op muziekvereniging Gregorius. Jo speelde dacht ik bastuba, Ton trompet, Jan soloklarinet, Peter klarinet of saxofoon, een paar meiden zaten op de majoretten.

Groeten, Petra Barendse