Archief hoofdpagina

Foto december 2019

In de zon met een biertjeDe Wateringse fotograaf Peter van Raamsdonk is de maker van de Foto van de maand december. Op hetzelfde rolletje als zijn foto's van het Varend Corso in 2001 zit deze foto uit de Herenstraat.

En wat een mooie foto is het. Voor zijn winkel zit fietsenmaker Leo van Kester met zijn personeel te genieten van de zon met een biertje in de hand. Het pand waar Leo in 1973 zijn zaak begon is nu een schoenenwinkel. Rechts daarvan, de werkplaats die we nu zien, was ooit de bloemenzaak van Veldhoven en is nu een scooterzaak. De vraag van deze maand is eigenlijk heel simpel: wie zitten er met Leo lekker in de zon te pauzeren?

Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle heren als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van november 2019 - Klassiek Westlands tafereel
Het klassieke Westlandse tafereel van een kas vol druiven heeft een paar goede reacties opgeleverd. Vier van de negen personen zijn herkend: Dirk en Toos Toussaint met zoon Leo en Anna Kok. De overige vijf wachten nog op hun naam. De foto is nog te zien op de website en Facebook.

Maandelijks spreekuur
De foto's kunnen natuurlijk ook in het echt worden bekeken tijdens het maandelijkse historisch spreekuur op de eerste zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur. Dit spreekuur is bedoeld voor iedereen met vragen over of interesse in de lokale geschiedenis. De volgende spreekuren zijn op zaterdag 7 december en 4 januari in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.
-----Oorspronkelijk bericht-----
From: Jeanette
Sent: Sunday, December 8, 2019 2:16 PM
To: foto@hvwk.nl
Subject: foto v/d maand

Goedemiddag,

De 2e van links= nr 2 is Menno Jutte.

groeten Jeanette Duyvesteyn van Leeuwen.
Reacties op Facebook

1 Tyjaco ?
2 Menno Jutte
3 Jeroen van Kester
4 Leo van Kester
5 Coen van Ooijen