Archief hoofdpagina

Foto november 2019

Klassiek Westlands tafereelDe afgelopen jaren heeft de Historische Verenging Wateringen-Kwintsheul met enige regelmaat een foto getoond uit de collectie van Jan van Lier. Hij fotografeerde in en rond Kwintsheul in de jaren dertig. Onlangs kreeg de vereniging van de zoon van Van Lier een aantal foto's die nog niet bekend waren. Een van die foto's is deze Foto van de maand november.

We zien een klassiek Westlands tafereel: een kas vol met druiven en een familie die het werk even onderbreekt om te poseren voor de fotograaf. De tuinder zelf heeft er even een sigaret bij opgestoken die hij achteloos in zijn rechterhand houdt. Hij draagt bretels en stevige schoenen, misschien wel klompen, de zeven dames hebben allemaal gemakkelijke platte schoenen aan. Het kleine jongetje draagt een soort matrozenpakje.

Aangenomen wordt dat ook deze foto in de jaren dertig in Kwintsheul is gemaakt. De vraag is natuurlijk wie we hier zien. Is dit een familie of een tuinder met personeel? Waar stond deze kas met blauwe druiven?

Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle heren als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van oktober 2019 - Muziek maken is een serieuze zaak
De 32 heren die zo serieus poseerden vormden het mannenkoor Zang Veredelt. De foto is gemaakt in de voorzaal van de Hervormde Kerk waar de repetities plaatsvonden. Veel namen zijn inmiddels al bekend geworden, maar meer informatie is nog steeds welkom om het plaatje compleet te krijgen. De foto met alle namen is nog te zien op de website en Facebook.

Maandelijks spreekuur
De foto's kunnen natuurlijk ook in het echt worden bekeken tijdens het maandelijkse historisch spreekuur op de eerste zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur. Dit spreekuur is bedoeld voor iedereen met vragen over of interesse in de lokale geschiedenis.
De volgende spreekuren zijn op zaterdag 2 november en 7 december in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.
From: pietlenytous
Sent: Sunday, October 27, 2019 6:47 PM
To: foto@hvwk.nl
Subject: Foto van de maand november

Wie schetst onze verbazing als wij op westlanders nu onze ouders/schoonouders in de druivenkas zien staan. Met waarschijnlijk hun oudste zoon Leo. De dames herkennen we niet. Maar het zijn waarschijnlijk wel de krensters. De namen zijn 2 Dirk en  5 Toos Toussaint-Groenewegen 8 Leo Toussaint. Van Slimpad 9 te Kwintsheul.
Zaterdag komen we wel langs in de hofboerderij om er over te praten.

Groeten Piet en Leny Toussaint
Historisch spreekuur 2 november Rien van Rijn,

7 Anna Kok gehuwd met Jan Beers.