Archief hoofdpagina

Foto mei 2007

Kinderen langs de Quintsheulweg


Het jaar 2007 is uitgeroepen tot Jaar van de Molens. Ter gelegenheid hiervan worden in het hele land activiteiten georganiseerd. Als opwarmertje is de foto van de maand mei er een waar de Wateringse molen prominent op te zien is. Aangezien de molen zijn wieken nog heeft, moet de foto wel voor de oorlog zijn gemaakt. Maar wanneer? En wie zijn de vijf kinderen die zo netjes poseren op een van de bruggen langs de Quintsheulweg? Bij welk huis ligt deze brug?

Zijn het kinderen uit een gezin of buurkinderen? De Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul wil graag antwoord op deze vragen. Ook alle andere informatie over de kinderen op de foto is van harte welkom.

De foto van april - Familie in de tuin
De familie Zwinkels was te zien voor hun kas. Nog niet alle namen zijn bekend, maar zeker is dat Henk Zwinkels en Cato Zwinkels-de Vette te zien zijn, evenals vader Zwinkels en een paar zussen. Meer reacties zijn nog steeds welkom. De foto blijft te zien op de website van de Historische Werkgroep, pagina Foto van de maand.
 


----- Original Message -----
From: Bep van Adrichem
To: 
Sent: Thursday, May 03, 2007 8:26 PM
Subject: foto van de maand


Beste Historische Werkgroep,

wij willen graag reageren op de foto van de maand mei.
De brug waar de kinderen op staan is de brug naar boer van de Wel ( huize Suydervelt). De kinderen op de brug zijn zeer waarschijnlijk kinderen van Jan van Adrichem die op de Heulweg woonde. Wij herkennen op nr 1 Gerrit van Adrichem, op nr. 2 en 3 weten we niet, nr. 4 is Antoon van Adrichem( onze vader) en nr. 5 is Toon van Adrichem. Antoon, Toon en Gerrit van Adrichem zijn inmiddels overleden.
De foto is waarschijnlijk rond 1930 genomen. Wij hebben dit aan een tante (een zus van die broers) voorgelegd en zij herkende haar drie oudste broers.

Met vriendelijke groet
Annie en Bep van Adrichem.
 


reactie in de kaaskelder historisch spreekuur zaterdag 5 mei, van mw A.van Luijk-van Adrichem, Den Haag

1: Gerrit van Adrichem geb. 25-2-1924
2: onbekend (mogelijk Leen van Adrichem geb. 16-9-1929)
3: onbekend (mogelijk Truus van Adrichem geb. 11-6-1928)
4: Antoon van Adrichem geb. 4-6-1921 (Bovendijk overleden )
5: Toon van Adrichem geb. 30-8-1922.


reactie in de kaaskelder historisch spreekuur zaterdag 5 mei, J.H. van Adrichem, Wateringen.

1: Gerardus (Gerrit) van Adrichem
2: Christiaan (Chris) van Adrichem [ waarschijnlijk kind van Leen van Adrichem ]
3: Toos van Adrichem , op vijf jarige leeftijd overleden [ waarschijnlijk kind van Leen van
Adrichem ]
4: Antoon van Adrichem geb. 1 06-1922
5: Toon van Adrichem geb. 30 08-1923

1, 4 en 5 broers van Jan van Adrichem

Brug is van Burgerweeshuis naar Suidervelt. op de achtergrond de fietsboogbrug naar notaris Van Wessum
 


----- Original Message -----
From: officier-franken
To:
Sent: Friday, October 31, 2008 12:37 PM
Subject: Foto mei 2007


Goede middag.

Wij krijgen van de fam.Mulder,lenteblok 58, regelmatig stukjes uit de krant.We hebben nog en foto liggen van mei 2007,kinderen langs de kwintsheulweg,volgens de fam.,Officier,(dat zijn wij + 8 broers en zusters,is dit de fam. Van Adrichem,bij de oprit naar de boerderij Suydeveld, aan de Heulweg,naast notaris van Wessem,(Wat hebben jullie trouwens een leuke site,Post volgt.o.a. een bevel van de Duitsers om te verzamelen viir de arbeitseinsats en 2 strooifolders , een van de Spar en een van v.d. Doef.Wij sturen een copie op.Wilt U ons ook op de hoogte houden als er iets bijzonders is.b.v. reunie,dat is ons n.l. van de st.Josephschool mis gegaan,vonden we heel jammer. M.vr.gr. Jan Officier en echtgen. (20-10-1940) gewoond,A)julianastraat 47 en Gele Meerbloem 18.