Archief hoofdpagina

Foto april 2007

Familie in de tuin

Van sommige foto's in de collectie van de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul is werkelijk niets bekend. De foto van de maand april is er zo een. Ooit is deze in de collectie terechtgekomen, maar zonder enige beschrijving. We zien een aantal mensen, misschien een familie, voor een echte Westlandse kas met schoorsteen. En daar houdt alle kennis over deze foto op.

Wie zijn deze mensen? Waar en wanneer is de foto gemaakt? En voor welke gelegenheid? De Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul wil graag antwoord op deze vragen. Ook alle andere informatie over mensen op de foto is van harte welkom.

De foto van maart - Sportieve jongens in de Heul
Op de foto van de voetbalclub uit Kwintsheul kwamen niet veel reacties. De foto is waarschijnlijk gemaakt rond 1930 op het veld van vereniging Sint MichaŽl aan de MariŽndijk. De scheidsrechter was Henk van der Valk, maar de namen van de spelers zijn nog niet allemaal bekend. De foto blijft te zien op de website van de Historische Werkgroep, pagina Foto van de maand.
 


----- Original Message -----
From: gerard merkus
To: 
Sent: Monday, March 26, 2007 12:42 AM
Subject: foto van de maand


Beste mensen,
Bij het bekijken van de site van de vereniging stuitte ik op de Foto van maand mei 2006. Op deze foto staat de Fam. Cornelis Duynisveld en Maria Veerkamp. Als ik het goed heb zijn deze Cornelis Duynisveld en Maria Veerkamp op 19-09-1910 in Monster gehuwd tegelijk met het echtpaar Hendrikus Merkus en Geerdina Veerkamp. Hendrik Merkus was een broer van mijn grootvader en al tijden probeer ik, ten behoeve van mijn familieonderzoek, informatie te verzamelen over hem en zijn familie. Iets wat mij tot nu toe maar matig is gelukt. Mijn vraag is eigenlijk: Zouden jullie Piet Duynisveld willen vragen of hij mogelijk informatie over de Fam.Merkus-Veerkamp heeft. Als dat zo zijn dan zou ik graag met hem in contact willen komen.
Graag verneem ik jullie reactie,
Met vriendelijke groet,
Gerard Merkus
Maartensdijk.


 
----- Original Message -----
From: Quirien
To:
Sent: Wednesday, March 21, 2007 11:13 PM
Subject: foto van de maand
 

Nummer 3 op de foto is Frans Duijvesteijn van de uithofslaan een zwager van Kees van der Bos.

Groetjes Quirien


FOTO VAN DE MAAND april 2007
Piet Zwinkels uit Monster, reageert in de kelder op 7-04- 2007


1 Cato Zwinkels-de Vette Piets moeder;
2 Cornelis Leonardus (Cor) Zwinkels Piets vader. baas;
3 Grard Zwinkels ( X Cor Vijverberg);
4 Koen Bom (zomer kracht als vader Bom geen werk had werkte hij hier in de tuin);
5 Theo van Koppen (vaste medewerker);
6 Theo Zwinkels;
7 Rein van der Zande (losse kraqcht;
8 Marie van Gaalen (x Janus de Bruin);
9 Dorus van Gaalen (vaste medewerker);
10 Jo Stap- van Leeuwen;
11 Nel Zaat;
12 Kees van Leeuwen (vaste medewerker);
13 Henk (Cornelisz) (L.H.C. Zwinkels;
14 Mien Thoen-van Leeuwen;
15 Riet Zwinkels ( X Anton van Gaalen)
16 Piet Zwinkels (de verteller)

Piet vertelde: Aan het eind van de Julialaan stond hun huis en daar achter lag de tuin van zijn vader. Vanaf de Herenstraat gezien lag rechts van het huis een bleekje en ver volgens vier kasjes, tussen het eerste en het tweede kasje stond een ketelhuisje met een schoorsteen. Deze schoorsteen is links naast no 7, Rein van der Zande, op de foto te zien.
De foto is op het genoemde bleekje genomen aan het eind van de krenttijd in 1938 of 39.
De tuin is later onder de zonen verdeeld.
Ook tussen de Noordweg en de huidige Erasmusweg had vader Zwinkels een tuin, Hierop tuinde later Theo (Noordweg). Theo die met een geblesseerd been liep kreeg een stuk dichter bij het ouderlijk huis.

Het voorgaande werd bevestigd door Leo van Gaalen, een zwager van Piet, evenals door een paar schoonzusters. .