Archief hoofdpagina

Foto juni 2010

Katholieke dames strijden tegen alcoholDe historische foto die de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul deze maand uit de collectie heeft gehaald, is er zo een waar eigenlijk niets zinnigs over te zeggen is. Ooit is de foto inge-leverd, maar door wie is niet meer bekend.

De enige informatie die op de foto staat is: Mariavereniging ca. 1935. Deze landelijke vereniging is in 1895 opgericht door priester Alphons AriŽns om ervoor te zorgen dat arbeiders de alcohol lieten staan. Mannen werden lid van het Kruisverbond, vrouwen van de Mariavereniging.

Op de foto zien we veertien dames van jong tot oud in nette kleding. Wie zijn deze vrouwen die niet echt vrolijk in de lens kijken? Wat is er van ze geworden? Waar en wanneer is de foto gemaakt? Wie het weet, mag het zeggen. Ook meer informatie over de Mariavereniging is van harte welkom.

De foto van mei - Dringen voor een liefdevolle maaltijd
Ondanks alle aandacht voor de Kinderkeuken en de vele verhalen van mensen die er nog gegeten hebben in 1945, heeft niemand de kinderen op de foto herkend. De foto is daarom nog te zien op de pagina Foto van de maand van de website.