Archief hoofdpagina

Foto mei 2010

Dringen voor een liefdevolle maaltijdDe foto die de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul in mei 2010 toont aan de Wateringse en Westlandse bevolking wijkt nogal af van eerdere foto's. Het is geen geposeerd gezelschap en niet iedereen kijkt recht in de lens.

Nu in de Herenstraat een permanent gedenkteken voor de Kinderkeuken is aangebracht, nemen we een kijkje bij de kinderen die voor De Bond stonden te wachten op het eten.

De beschrijving bij de foto luidt: lang voor het voedsel werd uitgedeeld stonden de kinderen te wachten. Faas de Vette, Bram van Uffelen en Ab Bögemann proberen de orde te handhaven.

Wie zijn de kinderen die staan te dringen om een maaltijd in de Kinderkeuken te bemachtigen? Wat weten zij nog van deze tijd? Wat is er van ze geworden? Wie het weet, mag het zeggen.

De foto van april - Op een slof en een oude voetbalschoen
Het voetbalteam was het eerste team van Velo uit 1932. Alle namen zijn in recordtijd bij de werkgroep aangeleverd en zijn te lezen op de website. De foto van is daar ook nog te zien op de pagina Foto van de maand.


----- Original Message -----
From: Ank van Ruijven
To: 
Sent: Wednesday, June 02, 2010 8:16 PM
Subject: foto brooduitgifte

Hallo werkgroep Oud-Wateringen,
Mijn naam is Ank van Ruijven uit de Willem III straat in Wateringen.
Mijn overbuurvrouw, Nel v/d Wilk, vertelde me, dat in jullie fotoarchief nog niet bekend is, wie op de foto van de brooduitgifte het kleine meisje is, dat naast mijn moeder, Truus van Adrichem staat. Dat meisje is haar zus Toos van Adrichem en die is geboren op 9 augustus 1935.
Ik hoop, dat jullie hiermee weer een stapje verder zijn.

Met vriendelijke groet,

Ank van Ruijven-van Heyningen.