Archief hoofdpagina

Foto februari 2009


Terug naar Goejanverwellesluis
"Platen van ridders met een kruis en van Goejanverwellesluis, geheel in kleur". Een regel uit het beroemde lied "De oude school" van cabaretgroep Don Quishocking. De foto van de maand februari 2009 laat een Wateringse schoolklas zien met aan de muur een aantal schoolplaten waaronder die van de aanhouding van Wilhelmina van Pruisen op 28 juni 1787.

De Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul legt deze oude schoolfoto van 29 jongens en hun onderwijzer uit 1926 voor aan de Westlandse bevolking. Wie zijn deze jongens en de leraar? Wat is er van ze geworden?
De foto is gemaakt om tien over elf 's ochtends. Aan de muur behalve de schoolplaten, de kaarten van West-IndiŽ en AustraliŽ. Op de achtergrond een grote kast met diverse schoolattributen en een Mariabeeld.

De foto van januari - Een lekker Heuls zonnetje
De moeder die met haar zeven kinderen poseert voor haar huis in Kwintsheul is door niemand herkend. Om dit gezin niet naamloos de geschiedenis in te laten gaan, is de foto nog te zien op de website van de Historische Werkgroep, pagina Foto van de maand. Reacties zijn nog welkom.