Archief hoofdpagina

Foto januari 2009

 

Een lekker Heuls zonnetjeUit de collectie Heulse foto's van de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul is dit keer een zonnige foto gehaald. We zien een moeder met zeven kinderen poseren voor hun huis. Althans, het wordt aangenomen dat het een gezin bij de eigen voordeur is.

Op de deur zit een helaas onleesbaar naambordje, achter het ruitje hangt een mooi gehaakt gordijntje. Er hangt een waslijntje met een paar knijpers. In de vensterbank staat een kamerplant. Een van de meisjes heeft een echt ziekenfondsbrilletje op.

Welk gezin is dit? Waar is vader? Waar staat dit huis? Wat is er van de kinderen geworden? De Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul wil graag antwoord op deze vragen.

De foto van december - Heulse meisjes op het schoolplein

Van de 24 leerlingen van de meisjesschool in Kwintsheul zijn er inmiddels 12 bekend. Ze hebben bekende Heulse achternamen als Van der Doef, Raaphorst, Tangel, Scholtes, Van Ooijen en Hersbach. Er wordt nog gezocht naar de andere 12, dus op de website van de Historische Werkgroep, pagina Foto van de maand, is de foto nog te zien. Reacties zijn nog welkom.