Archief hoofdpagina

Foto september 2019

Een voetbalelftal van tien damesEerder dit jaar koos de Historische Verenging Wateringen-Kwintsheul een Koninginnedagfoto van Peter van Raamsdonk als Foto van de maand. Deze kreeg zo veel reacties dat ook deze maand een foto van hem is gekozen, maar dit keer van een jaar eerder, Koninginnedag 1996.

We zien tien dames poseren op een voetbalveld. Het reclamebord van Foto Loch wijst op een Wateringse club. In de verte is een grote hijskraan te zien. De dames zien er heel gelukkig uit en zijn dis misschien wel de winnaars van een Koninginnedagtoernooi.

Wie zijn deze tien Wateringse dames? Hoe is hun toernooi verlopen? Wat is er van ze geworden? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle dames als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van augustus 2019 - Schots en scheef op de klassenfoto
De klassenfoto van veertig jongens van de Jozefschool werd veel bekeken en gedeeld. Zo leerden we dat er twee jaargangen op de foto staan en dat het 1957 zou moeten zijn. Inmiddels zijn bijna alle namen van de jongens bekend, maar nog niet alle voornamen. De foto is nog te zien op de website en Facebook.

Maandelijks spreekuur
De foto's kunnen natuurlijk ook in het echt worden bekeken tijdens het maandelijkse historisch spreekuur op de eerste zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur. Dit spreekuur is bedoeld voor iedereen met vragen over of interesse in de lokale geschiedenis. De volgende spreekuren zijn op zaterdag 7 september en 5 oktober in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.
From: Shirley Verbeek
Sent: Tuesday, September 3, 2019 11:48 AM
To: foto@hvwk.nl
Subject: Foto van de maand

Hallo,

wat grappig om deze foto weer te zien na 23 jaar!
Dit was het stratenvoetbaltoernooi op Velo. Die we inderdaad hebben gewonnen dat jaar. De finale hebben we met strafschoppen gewonnen herinner ik me nog.
Ik ben op de foto nr 4.
Ook zal ik de rest bij naam noemen:

Nr. 1 Anjilla van der Kraan, mijn overbuurmeisje en destijds beste vriendin van mijn zus Mascha.
Nr. 2 is mijn oudere zus, Mascha van der Wilk! Zus en vriendin gebleven!
Nr. 3 Saskia van Zeijl, was destijds en is nog steeds een van mijn beste vriendinnen en zelfs nu een collega van mij.
Nr. 5 Wendy Tammerijn, was voor mij een bekende van de middelbare school, daar is het bij gebleven.
Nr 6 Chantal van Beek, voor mijn een bekende uit Wateringen, was bevriend met nr 8.
Nr. 7 Debbie Middendorp was destijds en is ook nog steeds een van mijn beste vriendinnen nu.
Nr. 8 Terry Reijgersberg, destijds goede vriendin van mij, we zaten een aantal jaren bij elkaar op de middelbare school. Het contact is later wel verwaterd, maar altijd een praatje als we elkaar zien!
Nr. 9 Nicole Persoon, destijds en nu nog steeds een van mijn beste vriendinnen nu!
Nr 10 Tessa Lelieveld, is een zus van een van mijn beste vriendinnen. Tessa zie ik daarom nog steeds altijd op verjaardagen van haar zus.

In dat zelfde jaar 96 kreeg ik verkering met Dennis Verbeek uit Poeldijk, 10 jaar geleden zijn we getrouwd en inmiddels hebben we samen drie zonen Jan, Gijs en Stef.
Dennis heeft samen met zijn broer een stratenmakersbedrijf waar ik naast mijn baan buiten de deur ook werkzaam in ben.

Mvg Shirley van der Wilk nr. 4