Archief hoofdpagina

Foto oktober 2020

Een lekker Heuls zonnetjeHet is een zonovergoten plaatje, de Foto van de maand oktober van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul, gemaakt in de jaren dertig door Jan van Lier ergens in Kwintsheul.

Bij het huis zitten een moeder en vijf kinderen klaar voor de fotograaf. Het is moeilijk om alle kinderen tegelijk naar de camera te laten kijken en ze niet weg te laten lopen. Twee kleintjes worden dan ook stevig vastgehouden. De allerkleinste zit stevig in een hobbelpaard. Het extra kussentje was niet nodig en is dan ook op het gras gegooid.

De foto maakt deel uit van een grote serie foto's die Jan van Lier heeft gemaakt. De negatieven zijn op glas afgedrukt en bevinden zich in de collectie van de vereniging. Het is niet bekend wie er op de foto's staan of waar ze gemaakt zijn, anders dan in en rond Kwintsheul aan het begin van de jaren dertig.

Wie is deze Heulse moeder en hoe heten haar vijf kinderen? Waar is de foto genomen? Wat is er van ze geworden? Waar is de vader gebleven?

Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de moeder en kinderen als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van september 2020 - Druivenoogst in Kwintsheul
Met de foto van september waren we op bezoek bij de tuin van Kouwenhoven aan het Groenepad in 1928. Er kwam slechts een reactie van de dochter van Bert Kouwenhoven. Zij herkende haar vader en opa Jan. Ook de naam van de hond is nu bekend: Astor. Van vier mensen is de naam nog niet bekend. De foto is nog te zien op de website en Facebook.

Maandelijks spreekuur
Vanwege de coronamaatregelen is het historisch spreekuur tot nader bericht afgelast. Wij hopen over een tijdje weer op de eerste zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur gasten te verwelkomen in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen. Tot die tijd is het mogelijk om op afspraak langs te komen in de Hofboerderij, binnen de voorschriften van de overheid.

Op 13-10-2020 om 15:10 schreef Albert Zuidgeest:


Op de foto staat Bram Marrewijk zijn vrouw (3) en de kinderen

1 Nol

2 Piet

4 Jan

5 Bram

6 Leo


Groetjes Albert Zuidgeest.
 Op 18-10-2020 om 11:31 schreef Jan En Jeanne:

Hallo enthousiaste mensen bij deze vereniging.

Ik heb het idee. Bij de perenvuur aan het huis aan de Hollewatering zit mijn tante Bets met haar kinderen, mijn neven dus.
Haar naam is Bets van Marrewijk- Arkesteijn

Hartelijke groeten,

Jan van Koppen

Naaldwijk
Op 18-10-2020 om 12:02 schreef José van Marrewijk:

Mevrouw, Meneer

Op de radio bij de WOS vanmorgen hoorde ik dat jullie op zoek zijn naar de namen van de familie van Bram v Marrewijk, de foto van de maand, daar wil ik even op reageren.

Ik ben een schoondochter van Bram. Het is niet de moeder die je ziet op de foto, waarschijnlijk hun huishoudelijke hulp, ik zou anders niet weten wie het moet zijn, ik weet geen naam. De naam van nr 6 is geen Leo maar Keesje, die is op jonge leeftijd verdronken. Er leeft nog één zoon, Piet.

Vriendelijke groet José van Marrewijk

Op 20-10-2020 om 16:23 schreef Rianne van Marrewijk

Eerder plaatsen jullie onderstaande foto. Hierop met Bram en Bets van Marrewijk. Zelfde plekje in het Heuls zonnetje.


https://www.hvwk.nl/foto_oktober_2018.htm