Archief hoofdpagina

Foto oktober 2017

Heulse druivenfamilie in de kasDe laatste tijd was er veel aandacht voor Kwintsheul van de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul. De 60-jarige herdenking van de grenswijziging in
het dorp werd druk bezocht en ook het historisch café zat goed vol. Vandaar dat er nog een keer een Heulse foto uit de collectie is gehaald.

Deze foto is in de jaren dertig gemaakt door fotograaf Van Lier. Hij maakte enkele honderden foto's in en rond Kwintsheul, dus deze zal ook daar vandaan komen.
We zien een aantal mensen in een druivenkas waar de zon naar binnen schijnt. De eerste gedachte is dat het een familiefoto is. Maar is dat ook zo?

Wie zijn deze drie volwassenen en vijf kinderen? Waar en wanneer is deze foto gemaakt? Reacties zijn welkom bij de Historische Werkgroep via e-mail of Facebook.

De foto van september 2017 - Alle ogen op De Vis
Het duurde een paar dagen, maar de namen van de twee meisjes op de foto zijn bekend. Het waren Athina en Rowin. Met het oog van Athina is het helemaal goed
gekomen. Ze heeft er geen bril of lenzen aan overgehouden. De namen zijn bekend, maar meer informatie is altijd welkom via de website en Facebook.

Maandelijks spreekuur
De foto's kunnen natuurlijk ook in het echt worden bekeken tijdens het maandelijkse historisch spreekuur op de eerste zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur.
Dit spreekuur is bedoeld voor iedereen met vragen over of interesse in de lokale geschiedenis. De volgende spreekuren zijn op zaterdag 7 oktober en 4 november in de
Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.


Van: Johan & Yvonne
Verzonden: zondag 8 oktober 2017 19:46
Aan:
Onderwerp: Foto van de maand oktoberGoedenavond,

Mijn moeder was deze week blij verrast de foto van de maand oktober te zien.
De foto moet genomen zijn in 1931 in de druivenkas van de familie van Gaalen aan de Heulweg 96 in Kwintsheul,
[daar waar nu het bedrijf “van t Wout” zit]


Op de foto staan haar ouders en 5 broers / zussen uit het gezin dat later uit 10 kinderen zou bestaan.
Moeder Marie van Gaalen- Alsemgeest (1)
Vader Arie van Gaalen (2)
Henk van Gaalen (4)
Rien van Gaalen (5)
Jo Hersbach – van Gaalen (6)
Corrie Heskes – van Gaalen (7)
Cees van Gaalen (8)
Nr 3 is een “knecht” volgens mijn moeder een “van Lier”. [Wellicht een zoon, broer of ander familielid van de fotograaf die u in het stukje aanhaalt]
Wat verder nog leuk is om te vermelden dat dochter Riet [van Rutte van Gaalen] kort daarna werd geboren.

Hartelijke groet namens de familie,

Yvonne van Rutte