Archief hoofdpagina

Foto oktober 2007

Acht Heulse kinderen kijken naar het vogeltje


In oktober staat de camera weer eens opgesteld in Kwintsheul en ter gelegenheid van de komende Kinderboekenweek poseert een aantal Heulse kindertjes voor onze fotograaf. Deze foto is afkomstig uit de grote collectie foto's die de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul in de loop der tijd mocht kopiŽren, maar waarvan we niet weten wie er worden afgebeeld.

We zien vijf jongens en drie meisjes. De jongens hebben klompen aan. De kinderen houden elkaar stevig vast, waarschijnlijk om niet bewogen op de foto te komen.

Wie zijn deze kinderen? Waren ze familie of buren? Wat is er van ze geworden? Waar en wanneer is de foto gemaakt? De Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul wil graag antwoord op deze vragen. Ook alle andere informatie over de foto en de acht kinderen is van harte welkom.

De foto van september - Jongedames op bedevaart naar Kevelaer
Een aantal dames is herkend. Zo staan Jacoba van Holsteijn van de Laan van Sint Jan en de zussen Toos en Jans van der Knaap op de foto. Deze twee zussen zijn later ingetreden bij de zusters van O.L. Vrouw van Amersfoort. De foto is nog te zien op de website van de Historische Werkgroep, pagina Foto van de maand.


----- Original Message -----
From: fam. Schoenmaker
To: 
Sent: Saturday, October 06, 2007 10:12 AM
Subject: Fotomaand oktober 2007


Een prachtige foto hebben jullie afgebeeld in het Zuid-West nieuws van 3 oktober.
Op deze foto staat een groot gedeelte van de familie Piet en Ger Kuijpers-van der Knaap, Lange Wateringkade 4 in Kwintsheul.
De foto is eind jaren 30 gemaakt, volgens mij 1938 of 1939 nog voor de oorlog in ieder geval.
De reden van de foto is onbekend en wie hem gemaakt heeft weet ik ook niet.

1 is Agie Kuijpers (Agaath) zij was de jongste dochter van totaal 5 meisjes. Zij is getrouwd met Flip van Adrichem en is na haar trouwen in Delft gaan wonen alwaar zij nog steeds verblijft. Zij is moeder van 7 kinderen waaronder 1 tweeling. Flip is reeds overleden. Agaath is nu 84 jaar oud.
2 is (mijn vader) Wim Kuijpers, hij was de oudste zoon van het gezin. Hij is jaren lang samen met zijn broer Arend ( 7) melkboer geweest in Kwintsheul. Hij was getrouwd met Riet Schulte en woonde met zijn gezin, 6 kinderen eerst op de Lange Wateringkade en later aan de Kerkstraat. Tegenwoordig woont hij in de Lessenaar en is gezien persoon in de Andreas Kerk in Kwintsheul. Hij is nu 82 jaar oud.
3 is een nichtje van de familie Kuijpers, Agie van der Zande. Haar moeder was een zus van Ger van der Knaap. Agie had nog een zus en is getrouwd geweest met Andre van der Knaap zij hebben 2 kinderen gekregen. Helaas is Agie op redelijk jonge leeftijd overleden. Vermoedelijk was Agie aan het spelen bij Agaath want dat waren goede vriendinnen van elkaar
4 is Koos van Etten (van het laagje) hij was vriend van Arend en daardoor waarschijnlijk op dit leuke kiekje verzeild geraakt.
Koos is Kok geworden en heeft als scheepskok na de oorlog menig Nederlandse militair naar IndonesiŽ van voedsel voorzien.
Onbekend voor ons wat er verder gebeurt is. Mijn vader heeft nooit meer iets van hem vernomen.
5 is Chris Kuijpers de derde zoon van de familie. Hij is getrouwd geweest met Ans Lier (dochter van Jan Lier de schoenmaker) Hij heeft jaren lang een auto rijschool gehad in Wateringen. Zij hebben samen 3 kinderen gekregen en Chris woont nog steeds in Wateringen. Zijn gezondheid laat hem nu reeds in de steek om actief bezig te zijn.
6 is Leo Kuijpers, hij was de studiebol van de familie en is na zijn studie als Ingenieur Weg en Water bouw werkzaam geweest.
Hij is getrouwd met Miep Schoutsen en hebben 2 kinderen. Hij woont al geruime tijd in Noord-Holland eerst in Heemstede en nu in Santpoort. Hij is een actief lid van het CDA en van de KBO in Santpoort.
7 is Arend Kuijpers de 2e zoon van de familie. Hij is getrouwd geweest met Cor van der Zande en hebben samen 7 kinderen gekregen. Hij heeft, na het beŽindigen van zijn melkboer zijn, niet lang genoten van zijn vrije tijd. Hij en zijn vrouw zijn reeds overleden.
8 is Piet Kuijpers, hij is getrouwd geweest met Ans van Steekelenburg en is na zijn trouwen in Naaldwijk gaan wonen. Zij hebben samen 3 dochters gekregen. Piet was een gedreven boekhouder die geruime tijd heeft gewerkt voor Van Dijk transport bedrijf. Ook heeft hij veel bemoeienis gehad met het bejaardentehuis in Naaldwijk.
Hij is later in 's-Gravenzande gaan wonen waar hij een actief lid was van het kerkkoor en veel voor de Katholieke kerk heeft betekend. Helaas is Piet 2 jaar geleden overleden aan een slopende spierziekte.

Hopelijk hebben jullie voldoende informatie over dit leuke kiekje.

Succes met jullie werk.

Gerda Schoenmaker-Kuijpers,  Kwintsheul


----- Original Message -----
From: tetteroo
To:
Sent: Friday, October 26, 2007 3:59 PM
Subject: Historische foto Het hele Westland 25 oktober 2007

Geachte heer of mevrouw,

Naar aanleiding van deze foto heb ik met de heer Chris Kuipers overleg gepleegd en het gaat over de volgende personen:
Boven van links naar rechts Agaath (vroeger Agie ) Kuipers , Willem Kuipers en Agaath ( ook Agie ) van der Zande
Tweede rij : Koos van Etten - Chris Kuipers -Piet Kuipers ( heeft geen rokje aan maar een schortje volgens Chris ) Arend Kuipers en Wim vd Knaap van de Langewatering .
Bij het zien van de foto kon ik gelijk Chris-Willem en Arend Kuipers er uit halen.
Toevallig had ik vrijdag een afspraak met Chris Ik heb de foto en de krant meegenomen en toen rolde de namen er vanzelf uit.

Groetjes,

Aad Tetteroo ( oud Heulenaar ), Wateringen.