Archief hoofdpagina

Foto november 2008

 

Een energieke discussie in 1983Enige tijd geleden stak de discussie over het nut van kernenergie weer de kop op. En dat deed denken aan de Brede Maatschappelijke Discussie die in de periode 1981-1983 in Nederland werd gevoerd. Er werden 1900 thema-avonden gehouden in "muffe zaaltjes".

Een van die zaaltjes was De Wingerd aan de Kerklaan in Wateringen. Op de voorpagina van de Westlandsche Courant op een van de dagen in april 1983 stond de foto die een kwart eeuw later in het archief van de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul terecht is gekomen.

Wie zitten er hier te praten over het nut van kernenergie? Heeft de avond nog iets opgeleverd? De Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul wil graag antwoord op deze vragen.

De foto van oktober - Wie is er bang voor het grote varken?

De foto van de vorige maand heeft het nut van deze actie bewezen. De foto uit de Wateringse fotocollectie is gemaakt in Maasland. Het jongetje was Piet Mosterd (1914-2002) en het varken was in 1917 een grote bezienswaardigheid. Voor vijf cent mocht iedereen het 750 kilo zware beest komen bekijken. De foto en alle leuke reacties zijn te vinden op de website van de Historische Werkgroep, pagina Foto van de maand.


----- Original Message -----
From: "L&T"
To: <>
Sent: Thursday, October 30, 2008 10:45 AM
Subject: foto " enegieke discussie 1983"


Alhoewel ik me die avond niet herinner, lijk ik overeen te stemmen met
Nr 13.
"Het muffe zaaltje " De Wingerd is me bekend.
Misschien kan de echte foto duidelijkheid geven

Groeten
Luc Decanniere