Archief hoofdpagina

Foto juni 2019

De eerste Wateringse baby van de 21e eeuwVoor de foto van de maand juni is de Historische Verenging Wateringen-Kwintsheul weer eens in de rijke nalatenschap van Peter van Raamsdonk gedoken. Als dorpsfotograaf kreeg hij steevast de opdracht van de gemeente Wateringen om belangrijke gebeurtenissen vast te leggen voor het gemeentenieuws (in het Velonieuws). Ook deze foto heeft in de krant gestaan.

Vandaag zijn we in een huiskamer in Wateringen of Kwintsheul in januari 2000. Burgemeester Van den Bos is op bezoek gekomen bij de kersverse ouders van de al even kersverse Wateringse millenniumbaby. Dit is de eerste baby die in de 21e eeuw in de gemeente Wateringen is geboren. Dat moet dus in de eerste dagen van januari 2000 zijn gebeurd, of misschien zelfs wel op Nieuwjaarsdag.

Wie was de Wateringse millenniumbaby? Bij welke familie stond de burgemeester ineens in de slaapkamer? Wat betekent het lege pakje sigaretten bovenop de spiegel? En waarom staat er een portret van Marilyn Monroe? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle personen als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van mei 2019 - Voetballen aan de Harry Hoekstraat
Het tweede team van Velo bleek op de foto te staan en volgens een van de inzenders was Voorburg de tegenstander van die wedstrijd. Van de negentien mensen zijn er vijftien herkend, waaronder het hele elftal. Alleen van vier supporters is de naam nog niet genoemd. De foto is nog te zien op de website en Facebook.

Maandelijks spreekuur
De foto's kunnen natuurlijk ook in het echt worden bekeken tijdens het maandelijkse historisch spreekuur op de eerste zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur. Dit spreekuur is bedoeld voor iedereen met vragen over of interesse in de lokale geschiedenis. De volgende spreekuren zijn op zaterdag 6 juli en 3 augustus in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.
From: Mark Seriese
Sent: Wednesday, June 12, 2019 5:47 PM
To: info@hvwk.nl
Subject: Milenniumbaby

Goedenavond
De baby heet Nino Seriese geboren op 2 januari 2000. Geboren op de H Hoekstraat 122.
De andere zoon is Bruno en de ouders zijn Paula en Mark Seriese.

Met vriendelijke groeten
Mark Seriese