Archief hoofdpagina

Foto juni 2006

Dierendag 1973. Wie wil mijn konijntje zien?

Het is misschien wat vroeg in het jaar, maar toch richten we de camera deze maand op Dierendag. Het is 1973 en een paar dagen voor dierendag organiseren de Hofdames in de Hofboerderij een speciale activiteit voor de kinderen. Tientallen kinderen komen naar de boerderij en brengen hun huisdier mee. Het is een hele toestand met honden, katten, cavia's, konijnen en vogels.
Zes van deze kinderen staan op de foto van de maand juni. Wie zijn deze kinderen? Wat is er van ze geworden? En natuurlijk de vraag: hoe heet het konijn? Dit zijn slechts enkele vragen waar de Historische Werkgroep graag het antwoord op wil weten.

De foto van mei - huwelijksfeest
Het was inderdaad de viering van een huwelijk, dat wij de vorige maand lieten zien. Het betrof hier de familie Duijnisveld-Veerkamp die in 1935 hun zilveren bruiloft vierden. De familie woonde aan het begin van het Wenpad bij de Wateringseweg in Poeldijk. Een aantal kleinkinderen heeft ons flink geholpen. Meer bijzonderheden op de website van de Historische Werkgroep, pagina Foto van de maand mei.
 


From: Anneke van Nieuwkerk
To: 
Sent: Thursday, June 01, 2006 8:32 PM
Subject: foto in de Westlander


Geachte leden historische vereniging Oud Wateringen,

Mijn man zat "de Westlander" van 30 mei door te bladeren en zei ineens: "Hé, dat ben ik, en volgens mij staat Annet naast mij".
Mijn man, Edwin van Nieuwkerk, staat op de foto als 2e van rechts, zijn zus Annette (Grootscholten)-van Nieuwkerk staat uiterst rechts.
De jongen naast Edwin is volgens hem Marcel Kuipers en daarnaast staat waarschijnlijk Hans Boeters.
De andere kinderen kent hij niet en hij is helaas ook de naam van het konijn vergeten.
Succes met de verdere speurtocht.
Met vriendelijk groet,
Anneke van Nieuwkerk


----- Original Message -----
From: "Alice"
To:
Sent: Wednesday, June 14, 2006 9:28 PM
Subject: foto van de maand

nummer 5 is volgens mij mijn neef Gerard Scholtes als het goed is was hij
op  de foto 8 jaar oud

Alice de Lange Scholtes