Archief hoofdpagina

Foto juli 2020

Zusters bij de opening van De ArkDe afgelopen maanden is er terecht veel aandacht en waardering voor het personeel in de gezondheidszorg. Het is dan ook geen toeval dat op de Foto van de maand juli van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul vier dames in een wit uniform staan.

Hoogstwaarschijnlijk zijn we hier aanwezig bij de officiŽle opening van De Ark aan de Herenstraat, opvolger van Huize Sint Jan in Wateringen en de Mariastichting in Kwintsheul. De eerste paal werd geslagen op 22 juli 1969 door niemand minder dan de 91-jarige Doortje Bakker, de laatste moeder van het oude armenhuis in het Oosteinde. Het hoogste punt werd bereikt op 22 oktober 1970, en in mei 1971 betrokken de eerste bewoners van Huize Sint Jan hun nieuwe kamers, in juni gevolgd door de mensen uit Kwintsheul. De officiŽle opening moest echter nog wachten tot 5 oktober 1972.

De linker zuster is de enige met een naambordje, dat net niet te lezen is. Naast haar een zuster met grijs haar en een bril en een fototoestel met automatische flitser, dus geen gedoe meer met losse flitslampjes. Rechts van de deuropening zien we nog twee jongere zusters waarvan er een een object vasthoudt. Het kan een kunstwerk zijn, een trofee of misschien wel iets compleet anders. De rechter zuster is de enige die geen wit kapje op heeft. Misschien was ze nog in opleiding. Bijzonder is de rijdende plantenbak met zwenkwieltjes.

Wie zijn deze vier zusters uit De Ark? Is de foto gemaakt bij de officiŽle opening in 1972? Hoe is hun verdere carriŤre verlopen?

Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de dames als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van juni 2020 - Priesterwijding in Kwintsheul
De foto van vorige maand toonde een flink gezelschap voor een tuinderswoning met in het midden een jongeman met een priesterboord. De jongeman was Cor van der Voort en de foto is gemaakt op 23 mei 1937 na zijn eerste Plechtige Heilige Mis in de kerk van Honselersdijk voor het huis MariŽndijk 11. Vrijwel alle namen zijn bekend, natuurlijk veel uit de familie Van der Voort. Toch ontbreken er nog een paar, dus we hopen dat iemand die nog herkent. De foto is nog te zien op de website en Facebook.

Maandelijks spreekuur
Vanwege de crisis is het historisch spreekuur tot nader bericht afgelast. Wij hopen over een tijdje weer op de eerste zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur gasten te verwelkomen in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.
Op 5-7-2020 om 18:13 schreef wendy van otterlo:

Goede avond,

Mijn moeder is de 3e vrouw op de foto
Els van den hout.

Mvgr wendy
Op 5-7-2020 om 18:47 schreef Sonja Kort:

Goedemiddag,

Na plaatsen van uw verzoek op FB pagina van Je bent een echte westlander als kwamen de volgende namen naar voren.

Nr.1 Tiny van Kester(Olsthoorn?)
Nr.2 Mw. Kuijpers
Nr.3 Els van der Hout
Nr.4 Jeanette Damen

Er kwam reactie van kinderen die hun moeder herkende. Ik weet niet of de namen verder correct geschreven zijn.
Leuk dit,

Groetjes Sonja
Op 5-7-2020 om 20:45 schreef Maria Zwinkels:

Tiny van Kester
Zuster Kuipers
Els van de Hout
Jeannette Damen

Groeten Maria Zwinkels
From: Marja Slooff
Sent: woensdag 15 juli 2020 18:52
To: info@hvwk.nl
Subject: Zoekplaatje

Wat leuk, ik kreeg een krantenartikel met een foto erbij toegestuurd door mijn vriendin. Zelf woon ik niet meer in Wateringen. Ik werkte als receptioniste vanaf de opening in De Ark.

Op de fotoís van links naar rechts staan: Tiny Kester, Zuster Kuijpers, Els v.d. Hout en Jeanette Damen. Ik mocht bloemen geven aan de vrouw van de commissaris van de Koningin bij de opening van De Ark.

Leuk om de foto te zien, het was een superleuke tijd en we hebben heel wat meegemaakt met elkaar.

Zelf heb ik nog een plakboek met krantenknipsels en fotoís uit die tijd. Misschien dat ik ze nog eens aan de Historische vereniging kan geven als daar interesse voor is.

Met vriendelijke groet,

Marja Slooff- van Raamsdonk
Van: Tiny Olsthoorn
Datum: 16 juli 2020 om 20:03:13 CEST
Aan: info@hvwk
Onderwerp: Zoekplaatje

Via Facebook en instracam heb ik al geprobeerd antwoord te geven de meest linkste ben ik toen Tiny v Kester dan Zr Kuioers Els v d Hout Jeanet Damen inderdaad met de opening van de Ark waar ik 5 jaar gewerkt heb onder de macht van Zr Clare Directrice en non hierna naar de Naaldhorst gegaan die opende een verpleeghuis waar ik de opleiding zieken verzorgen heb gedaan

Groeten Tiny