Archief hoofdpagina

Foto juli 2018

Soldaatje spelen in de Prins HendrikstraatDe Foto van de maand juli van de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul is zeer recent opgedoken tijdens een historisch spreekuur in de Hofboerderij en het is een fantastisch beeld.
We zijn in de Prins Hendrikstraat in het jaar 1936. Midden op straat staat een grote groep kinderen, 23 jongens en drie meisjes.

De jongens zijn verkleed als soldaat en dragen een houten geweer. Alleen de kleinste jongens mogen niet meespelen. De Tweede Wereldoorlog is nog ver weg, maar Duitsland heeft inmiddels het
Rijnland bezet en premier Colijn zei op 11 maart 1936 in zijn beroemde radiotoespraak: "Er is voorshands nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn".

Wie zijn deze kinderen? Komen ze allemaal uit de Prins Hendrikstraat of ook uit de rest van Wateringen? Wie heeft de foto gemaakt? Reacties zijn welkom bij de Historische Werkgroep via e-mail
of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle personen als hulpmiddel bij het reageren.

De foto van juni 2018 - Gedachtenis aan Kevelaer
Vijftien jongedames stonden op de 150e Foto van de maand. Er was goede hoop op veel reacties, maar uiteindelijk is er slechts één dame herkend: mevrouw Vollebregt uit Monster.
De andere veertien namen blijven dus nog een mysterie. De foto is nog te zien op de website en Facebook in de hoop dat er nog namen bekend worden.

Maandelijks spreekuur
De foto's kunnen natuurlijk ook in het echt worden bekeken tijdens het maandelijkse historisch spreekuur op de eerste zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur.
Dit spreekuur is bedoeld voor iedereen met vragen over of interesse in de lokale geschiedenis. De volgende spreekuren zijn op zaterdag 7 juli en 4 augustus in de Kaaskelder van de Hofboerderij
in het Hofpark in het centrum van Wateringen.


Reactie op Facebook

16 Andre van den Berg
17 Cor van den Berg
18 Piet Tangel
20 Henk Holierhoek