Archief hoofdpagina

Foto juli 2009
 

Kinderen in een onbekende straatDe foto van de maand juli van de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul laat voor het eerst niet een flinke groep mensen zien, maar slechts twee kinderen in een straat.

Natuurlijk zoekt de werkgroep de namen van de kinderen, maar dit keer ook de plaats waar de foto is gemaakt. Het komt niemand bekend voor. Is het wel in Wateringen of Kwintsheul? Is het ergens anders in het Westland?

Gelet op de kleding van de kinderen is de foto gemaakt in de jaren zeventig, maar zeker is dit niet. De rij vragen is dus groot: wie, waar, wanneer, waarom? Allemaal vragen waar de Werkgroep graag het antwoord op wil weten.

De foto van juni - Kleiduiven schieten in 1975
De foto van 33 personen in het Brabantse land was geen uitje van de winkeliersvereniging. Het was een reisje georganiseerd door de eigenaar van de Molenbar voor zijn vrienden en kennissen. Veel mensen hebben de werkgroep verteld zichzelf te herkennen, maar vrijwel niemand heeft gezegd waar op de foto hij staat. Reacties zijn dus nog van harte welkom. De foto met alle namen is nog te zien op de website van de Historische Werkgroep, pagina Foto van de maand.
 


From: Jos en Wil Middelburg
To: 
Sent: Tuesday, June 30, 2009 9:13 PM
Subject: foto v/d maand juli


Goeden avond,

Volgens mij is dit het rijtje huizen langs de heulweg , aan de linkerkant richting kwintsheul, t.h.v. transportbedrijf jp Vis

m.vr.gr.

Jos Middelburg


From: Preuninger b.v./ Casper de Kok
To: 
Sent: Thursday, July 02, 2009 11:49 AM
Subject: foto van de maand juli '09

Geachte dames en heren,

Ik herken mezelf op de foto van deze maand (nummer 2).
De locatie is de Laan van Scheltema in Wateringen ( nu Den Haag, helaas) en moet omstreeks 1976 gemaakt zijn. Ik woonde destijds op nummer 17, mijn ouders wonen er nog steeds.
De kopgevel met het oude schuurtje is van huisnummer 15. Deze huizen staan er nog steeds, er is echter wel het een en ander veranderd!
De jongen nummer 1 weet ik niet 100% zeker, maar ik vermoed dat dit John Barendrecht is.

Met vriendelijke groet,

Casper de Kok
 


From: Toke Vollebregt
To:
Sent: Thursday, July 02, 2009 9:06 PM
Subject: foto

Goede avond,

De woningen op de foto stonden vroeger aan de kerkstraat naast de woning en winkel van bakker Bom. Op de plaats van het houten bouwsel heeft korte tijd een patates tentje gestaan van David van Ooien. Nadat de woningen waren afgebroken zijn er de huidige woningen gebouwd.

Met vriendelijke groeten,

h.w.m.vollebregt

kerkstraat