Archief hoofdpagina

Foto juli 2006

Een zomerse feestdag met de hele familie


De hele familie op de foto in de achtertuin, waarschijnlijk op een mooie zomerdag. Meer is er niet bekend van dit plaatje dat al een tijdje in de collectie van de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul zit. Het zal een bijzondere gebeurtenis zijn geweest waarvoor deze foto is gemaakt. Hierbij denk je natuurlijk in eerste instantie aan de viering van een trouwdag. Vader, moeder en elf kinderen poseren op hun paasbest voor de camera. Maar wie zijn het? De historische werkgroep roept ook deze maand weer de hulp van de bevolking in.

De foto van juni - dierendag 1973
Een leuke, spontane foto was het. Zes kinderen en een konijn. Van drie kinderen zijn de namen bekend, met dank aan de inwoners van Wateringen. Over het konijn weten we nog niets. Meer bijzonderheden op de website van de Historische Werkgroep, pagina Foto van de maand.
 


 
----- Original Message -----
From: Lau en Riet van Marrewijk
To: 
Sent: Thursday, June 29, 2006 9:06 PM
Subject: foto van de maand.


Naar aanleiding van foto van de maand wil ik reageren. De foto trok gelijk mijn aandacht. Een persoon een tante op de hoek naast de moeder was het moment dat ik dacht die ken ik. Mijn vader die op 5 mei 1949 plotseling is overleden is nummer 4 in de rij. Dus is het mogelijk dat het gezin is van mijn vaders ouders. Ze woonden in het Oosteinde. en hadden een tuinderij.

Groeten,

Riet van Marrewijk,  De Lier.
 


 
----- Original Message -----
From: Lau en Riet van Marrewijk
To:
Sent: Thursday, June 29, 2006 9:18 PM
Subject: foto van maand


Nog een reactie op mijn mail van daarnet. Het is het gezin Duijnisveld woonde in het Oosteinde ze hadden een tuinderij. Ik ben de dochter van Harrie Duijnisveld op de foto nummer 4.

Riet van Marrewijk Duijnisveld,  De Lier.
 


 
----- Original Message -----
From: A. Bekkers
To:
Sent: Monday, July 03, 2006 11:53 AM
Subject: foto van de maand


Geachte heer / mevrouw,

tot mijn verrassing zag ik een foto van het gezin van mijn schoonmoeder.
Het is mevr. D.M.A. Bekkers - Duynisveld (no 13 op de foto)
Zij is geboren op 19 mei 1910 te Wateringen, gehuwd met Antonius Bekkers geboren op 12 juni 1910 te Lithoyen. Beide zijn overleden en woonden te Pijnacker.
Volgens het genealogie boek (1981) van de Familie Duynisveld waren de ouders van mijn schoonmoeder Nicolaas Theodorus Duynisveld en hij was gehuwd met Catharina Anthonia Zuijderwijk.
En volgens mijn man woonde het gezin op het Oosteinde te Wateringen.
De namen van de aangetrouwden zijn o.a.:
Van Vliet, Oerlemans, Van der Lans, Bekkers, en Van Iersel.

Op dit moment ben ik bezig met een onderzoek naar de stamreeks van mijn familie. Als ik deze afgerond hebt, tot mijn tevredenheid, ga ik ongetwijfeld verder met de familie van mijn man Antonius Bekkers. Uit deze familie Bekkers geboren in Lithoyen in Noord-Brabant
zijn alle zonen in de crisisjaren vertrokken naar het westen (Wateringen, Den Hoorn, Pijnacker enz.) van Nederland en één naar Canada.
Heeft u daar misschien ook informatie van in uw archief? Of weet u misschien waar ik het zou kunnen vinden? Mijn oom uit Canada?
Ook is mijn voorvader Adam Wirinxel (geboren te Wateringen !!!) gehuwd met Catharina Westerman waarsch. uit Delft, beiden zijn wel overleden in Delft. Geboren ???????
Van beide geen geboortedatum, dat laat mij niet los zoals u wel kunt begrijpen.
Dit zijn misschien wel "brutale" vragen n.a.v. een foto in uw krantje, maar je weet niet misschien kunt u mij verder helpen.

Zo, het is toch nog een vrij lang bericht geworden, maar toen ik zag dat u van het Historisch Genootschap Oud Wateringen was, wil ik toch deze vragen stellen.

Ik hoop dat u wat aan mijn informatie hebt.
(Als u nog meer informatie wilt van het gezin Duynisveld hoor ik het wel van u, dan help ik wel even mee zoeken)

Met vriendelijk groet,
Ans Bekkers-Westerman.
Pijnacker
 


----- Original Message -----
From: N. Th. Duynisveld
To:
Sent: Sunday, July 09, 2006 6:45 PM
Subject: foto juli


L.S.

Door mijn zus Riet van Marrewijk-Duynisveld werd ik opmerkzaam gemaakt op de juli-foto. Ik had hem al in het Velo-Nieuws gezien, echter het kwartje was toen niet gevallen. Ik ben de onderzoekers van de werkgroep erg dankbaar, want deze foto heb ik nog nooit gezien en ik wil zeker een afdruk hebben.
Om alle personen te benoemen wilde ik het boek over geslacht Duynisveld naslaan wat +/- 25 jaar geleden is gemaakt.
Direct ben ik gaan zoeken op mijn boekenplanken, maar tot mijn grote teleurstelling heb ik het niet kunnen vinden.
Ik heb er toendertijd twee exemplaren van aangeschaft, een ben ik al lang kwijt, en de ander dus nu ook. Vermoedelijk uitgeleend en niet terug gekregen.
Als degene die hem nu heeft dit leest een vriendelijk verzoek om teruggave. Dus uit mijn herinnering het volgende:
De foto is volgens mij genomen in de achtertuin van het mijn grootouderlijk huis op Oosteinde 27 in Wateringen.
Nr. 9 mijn opa Klaas Duynisveld (Nicolaas Theodorus) naar wie ik vernoemd ben en die ik nooit gekend heb.
Nr. 12 mijn opoe Catharina Anthonia Zuijderwijk, nr. 6 mijn oom Niek, nr. 4 mijn vader Harry (Henricus Simeon), nr.2 mijn oom Jan en nr. 11 mijn jongste oom Piet.
Met de meisjes heb ik meer moeite en de enige die ik met zekerheid herken is nr. 13 tante Dien en nr. 10 zal mijn tante Greet zijn die naar Brabant is getrouwd. Verdere namen uit mijn herinnering zijn Cato, Cor, Sjaan, Tonia. Ik mis er dus nog een.

Groeten aan alle leden van de familie Duynisveld die dit lezen en dank aan de leden van de werkgroep.

Niek Duynisveld, Wateringen