Archief hoofdpagina

Foto april 2012

Hoe vindt u ons schilderwerk?De Foto van de maand voor april 2012 van de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul is afkomstig uit de eigen collectie. Hoe lang de foto al in bezit is en van wie de foto afkomstig is, is helaas niet bewaard gebleven.

De foto beschrijft zichzelf: op een groot schoolbord staat met sierlijke letters geschreven "Hoe vindt U ons schilderwerk?". Er omheen staan een non en vijf meisjes met diverse schilderwerken in hun handen.

De foto is genomen in een tuin. Op de achtergrond is een beeld te zien, waarschijnlijk een Heilig Hartbeeld.

Over de foto is helemaal niets bekend. Wanneer en waar is deze gemaakt? Wie zijn de meisjes en de non? Waarom maakten zij dit schilderwerk? En waarom gingen ze er mee op de foto? Reacties zijn welkom via e-mail en Facebook.

De foto van maart 2012 - Jongerenwerk in een gouden afdeling
De gouden afdeling bleek de jubilerende Wateringse tak van de Bouw- en Houtbond NKV te zijn. Op de foto uit 1969 staat het bestuur, waarvan twee leden zich kwamen melden bij het historisch spreekuur. De namen zijn allemaal bekend en na te lezen op de website.

Maandelijks spreekuur
De foto's kunnen natuurlijk ook in het echt worden bekeken tijdens het maandelijkse historisch spreekuur op de eerste zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur. Dit spreekuur is bedoeld voor iedereen met vragen over of interesse in de lokale geschiedenis. De volgende spreekuren zijn op zaterdag 7 april en 5 mei in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.


Reactie via Facebook

14 april om 3:22
Nummer 4 is mijn moeder jo bakker en de foto is genomen in de tuin achter het klooster op de julialaan.

Ton Lansbergen


From: Gerard en Rina Zwinkels
Sent: Tuesday, April 24, 2012 11:04 AM
To: 
Subject: foto van de maand april

De foto van de maand april is genomen in de tuin van het Juliaklooster,
dit zijn de meisjes van de Missienaaikrans, onder leiding van Zuster Euphrasie maakten ze
handwerken voor de Kerk.
1 Christa van der Knaap- Warmenhoven
2 Zuster Euphrasie
3 Riek van Santen
4 Jo Lansbergen- Bakker
5 Door Bakker ?
6 Jo Romeyn ?

Vriendelijke groet Rina Zwinkels- van Veen