Archief hoofdpagina

Foto april 2009

 

Werk in uitvoeringDe foto van de maand april van de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul zit al jaren in een ordner met als opschrift 'diverse'. Een foto waarvan niet meer bekend is hoe deze in de collectie terecht is gekomen, maar die een mooi kijkje geeft in het Westland van vroeger.
We zien vier mannen aan het werk in de tuin. Zo te zien zijn ze zo uit hun werk geplukt om vlug even op de foto te gaan.
Van deze foto is verder helemaal niets bekend. Wie zijn deze mannen? Waar en wanneer is de foto gemaakt? Is het wel in Wateringen of Kwintsheul? Allemaal vragen waar de Werkgroep graag het antwoord op wil weten.

De foto van maart - Wateringse tuinderskinderen gezocht
Deze foto was vrij snel opgelost. Tijdens het historisch spreekuur kreeg de Werkgroep alle namen van de kinderen die in 1942 of 1943 aan het krenten waren bij Vijverberg aan de Noordweg.
De foto met alle namen is nog te zien op de website van de Historische Werkgroep, pagina Foto van de maand. Reacties zijn nog welkom.


----- Original Message -----
From: Roy Stragnér
To: 
Sent: Monday, March 30, 2009 8:52 AM
Subject: Foto


Beste werkgroep !

Ik kijk graag naar "oud-wateringen" en gisteren zag ik deze foto als "foto van de maand". Deze foto is genomen in de zomer 1953 op de Noordweg in Wateringen in de tuin van mijn ouders "Johanna Maria Oord". Op de foto staan nr 1 Koos Waardeloo en nr 2 Jan Onings, die bij mijn vader werkte. Nr 3 is mijn vader C.H.Kühne en nr 4 is mijn man Roy Stragnér uit Zweden, die deze zomer bij ons was als gast en af en toe mijn vader hielp in de tuin. Op de foto zijn ze bezig om een van de ketels schoon te maken. Wij zijn nu 54 jaar getrouwd en wonen in Göteborg, Zweden.

Vriendelijke groeten

Arina Stragnér/Kühne