Start

De Vereniging

Historisch spreekuur

Foto van de maand

Nieuws

Winkel

Jaarverslagen

Aanwinsten

Vraag&antwoord

Links

Sponsors

Nieuws

Nieuws 2017_1  Nieuws 2017 2  Nieuws 2018  1 Nieuws 2018_2


Ooggetuigen van de oorlog vertellenVrijdag 3 mei 2019 staat de Tweede Wereldoorlog centraal in het nieuwe historisch café van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul in De Ark. Een aantal inwoners van Wateringen en Kwintsheul, die de oorlog en bevrijding hebben meegemaakt, delen hun verhalen. Daarbij worden foto's vertoond uit de historische collectie.

De oorlog begon met beschietingen in de Herenstraat, er waren onderduikers, razzia's, invallen door Duitse soldaten en na vijf lange jaren de bevrijding door Canadese soldaten, gevolgd door twee grote bevrijdingsfeesten in september 1945 in Kwintsheul en Wateringen.

Dit alles komt aan bod tijdens het eerste deel van de middag. In het tweede deel wordt de film Wateringen en Kwintsheul 1940-1945 van Gerard Lipman en Henk Brabander vertoond. In deze documentaire worden historische filmbeelden afgewisseld met herinneringen van Wateringers aan de oorlog.

Het café in De Ark aan Herenstraat 85 begint om 14.30 uur, de zaal is geopend vanaf 14.00 uur. De toegang en de koffie zijn gratis. Het historisch café wordt georganiseerd in samenwerking met Careyn De Ark en de WOS en is mogelijk gemaakt door een bijdrage van Westland Cultuurweb.